Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Omáčka z cizrny alá svíčková

Potřebné přísady:
  • cizrna- naklíčená
  • olej
  • mrkev
  • celer
  • petžel
  • sůl
  • pepř
  • zeleninový bujon
  • bobkový list
  • tymián
  • nové koření
  • 400 ml vody
  • sojová smetana
  • mouka
Postup přípravy:
  1. Naklíčenou cizrnu uvaříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhanou korenovku - mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, zel.bujon, bobkový list, tymián a nové koření. Zalijeme 400ml vody a dusíme do měkká. Vyndáme bobk.list a nové koření. V mixéru promícháme sójovou smetanu s moukou, přidáme zeleninu, půlku cizrny, do hladká rozmixujeme a provaříme. Přidáme zbytek cirzny, prohřejeme a dochutíme hořčici, případně dosolíme.
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tempeh na žampionech podle De LI

Tempeh na žampionech podle De LI

Obrázek Vege sekaná z fazole nebo čočky s bramborovou kaší

Vege sekaná z fazole nebo čočky s bramborovou kaší

Obrázek Kokosovo-čokoládová panna cotta

Kokosovo-čokoládová panna cotta

Obrázek Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Obrázek Polentové knedličky s kokosovo-vanilkovou polevou a lesným ovocím

Polentové knedličky s kokosovo-vanilkovou polevou a lesným ovocím

Obrázek Kokosovo-jablkový blondie s čokoládovým melírom

Kokosovo-jablkový blondie s čokoládovým melírom

Obrázek Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Obrázek Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

TOPlist