Hledat

Arašídové brownies

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 150 g maslo
  • 220 g cukor krupicový
  • 70 g kakaový prášok
  • 1/2 KL soľ
  • 2 PL voda
  • 2 ks vajce
  • 60 g múka hladká
  • 80 g arašidy solené
  • Arašidový krém:
  • 160 g cukor práškový
  • 80 g maslo arašidové
  • 6 PL mlieko plnotučné

Poleva:

  • 200 g čokoláda horká
  • 100 ml smotana na šľahanie
Postup přípravy:
  1. Na cesto si roztopíme maslo a na malom plameni ho necháme zhnednúť.
  2. V mise zmiešame cukor, kakao, múku, soľ a vodu.
  3. Prilejeme horúce maslo a metličkou vymiešame.
  4. Po jednom primiešame vajíčka.
  5. Na záver do cesta pridáme slané arašidy.
  6. Malý plech vyložíme alobalom a potrieme roztopeným maslom. Cesto vylejeme na alobal a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme cca 25 minút. Necháme vychladnúť.
  7. Arašidový krém: Pripravíme si arašidové maslo, cukor a mlieko.
  8. V mise vyšľaháme elektrickým šľahačom hladký krém.
  9. Rozotrieme ho na vychladnuté cesto.
  10. Poleva: Smotanu zohrejeme, odstavíme, pridáme kúsky čokolády a vymiešame hladkú polevu. Polevu vylejeme na arašidový krém a necháme v chladničke cca hodinu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Skořicoví šneci s polevou

Skořicoví šneci s polevou

Obrázek Jahodový tunel

Jahodový tunel

Obrázek Švýcarky a kringel v jednom

Švýcarky a kringel v jednom

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Vláčný mrkvový perník

Vláčný mrkvový perník

Obrázek Bezé roláda

Bezé roláda

Obrázek Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Litý perník

Litý perník

Obrázek Humming bird cake - dort kolibřík

Humming bird cake - dort kolibřík

Obrázek Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

TOPlist