Hledat

Babiččin žvýkačkový dort

Potřebné přísady:
  • dortové oplatky 
celé
  • máslo
  • vanilkový puding
  • vanilkový cukr
  • moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Nejprve si uvaříme pudink-necháme ho vychladnout. Mezitím než pudink uplně vychladne, rozetřeme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  2. Když je pudink studený, opatrně po lžících přidáváme pudink, pokud nám směs nehrudkovatí, můžeme pudink vylít celý najednou. Dobře rozmícháme.
  3. Takto vytvořenou směs mažeme na dortové oplatky (dáváme oplatku a na to vrstvu směsi).
Dort necháme na cca hodinku odležet v lednici.

Poznámka:

  1. Dortové oplatky jsou nejlepší kulaté, ale není to nutné. 
Pudink nemusí být jen vanilkový, ale jakýkoli, na který máte chuť.
Poměr surovin (cukru) je jen na Vás.
Tento dort dělá moje babička a moc nám chutná, je to rychlý a snadný recept. Jinak, se žvýkačkami nemá nic společného :-))
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohové buchty od babičky Marušky

Tvarohové buchty od babičky Marušky

Obrázek Banánový dort - lehoučký

Banánový dort - lehoučký

Obrázek Nadýchaný perník

Nadýchaný perník

Obrázek Rychlý moučník s kávou

Rychlý moučník s kávou

Obrázek Kysnutý kapustový koláč

Kysnutý kapustový koláč

Obrázek Štrůdl z pivního těsta

Štrůdl z pivního těsta

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Banánový chléb

Banánový chléb

Obrázek Babiččiny krémeše

Babiččiny krémeše

Obrázek Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Cheesecake philadelphia s bílou čokoládou a třešňovou marmeládou

Obrázek Čokoládové řezy z červené řepy

Čokoládové řezy z červené řepy

Obrázek Citrónovo makové madlenky

Citrónovo makové madlenky

TOPlist