Hledat

Babiččiny španělské ptáčky

Potřebné přísady:

Na 4 porce potřebujeme :

  • hovězí roštěná kýta 4 velké plátky
  • sůl
  • pepř
  • pikantní nebo plnotučná hořčice
  • vejce 2 ks
  • anglická slanina 4 tenké plátky
  • kvalitní tenké párky 2 ks
  • kyselé okurky 2 ks
  • cibule 2 ks
  • čerstvá červená paprika 1 ks
  • sádlo na osmažení
  • sladká mletá paprika
  • potravinářská vázací nit

Dušená rýže:

  • surová rýže množství podle počtu osob
  • sádlo na osmažení
  • voda jednou tolik co rýže /když máme 1 hrnek surové rýže, dáme 2 hrnky vody/
  • sůl 1 čl
Postup přípravy:
  1. Vajíčka uvařit natvrdo a nakrájet na čtvrtiny. Červenou papriku nakrájet na pásky. Párky podle tloušťky podélně rozpůlit. Kyselé okurky taky podélně rozpůlit nebo rozčtvrtit. Hovězí plátky důkladně naklepat a z obou stran osolit a opepřit. Z jedné strany plátky potřít hořčicí a položit na ni plátek anglické slaniny. Zhruba doprostřed na sebe položit párek, vajíčko, papriku a okurku. Plátky masa pevně srolujeme. Roládky omotáme nití, aby se při dušení nerozpadly. Takto připravené závitky zprudka orestovat na sádle ze všech stran. Vyjmout z hrnce a na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli a zbytek nakrájené papriky. Pak ptáčky vrátíme do hrnce, zalejeme do 2/3 horkou vodou nebo vývarem. Přikryjeme pokličkou a asi 1 - 1,5 hodiny dusíme doměkka.
  2. Ptáčky vyjmout a omáčku necháme ještě asi 10 minut vařit, aby se zredukovala. Podle chuti můžeme přidat mletou sladkou papriku, která omáčce dodá barvu. Omáčku můžeme i trošku zahustit moukou rozmíchanou ve vodě. Do omáčky můžeme nakrájet i zbytky surovin, které nám zbyly.
  3. Podáváme s dušenou rýží.
  4. Rýži orestujeme na sádle zhruba 30 sekund, zalejeme vodou, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme bez odkrývání 45 minut.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Slaný závin podle Petry

Slaný závin podle Petry

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Řízky z vajec natvrdo

Řízky z vajec natvrdo

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Králík na hořčici

Králík na hořčici

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Tvarohové knedlíky - meruňkové

Tvarohové knedlíky - meruňkové

Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

TOPlist