Hledat

Bábovka z vaječného likéru

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 25dkg cukr krupice
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 13dkg solamylu
  • 13dkg polohrubé mouky
  • 13dkg hladké mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1/4l oleje
  • 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
  1. Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
  2. Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačkové kuličky

Šlehačkové kuličky

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

Obrázek Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Obrázek Pařížská roláda

Pařížská roláda

Obrázek Perník s ořechy

Perník s ořechy

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

Obrázek Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Obrázek Marhuľová bublaninka

Marhuľová bublaninka

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Perník od maminky s povidly

Perník od maminky s povidly

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Dýňový koláč

Dýňový koláč

TOPlist