Hledat

Bábovka z vaječného likéru

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 25dkg cukr krupice
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 13dkg solamylu
  • 13dkg polohrubé mouky
  • 13dkg hladké mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1/4l oleje
  • 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
  1. Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
  2. Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Nutelové rezy

Nutelové rezy

Obrázek Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Obrázek Kynutý rebarborový koláč

Kynutý rebarborový koláč

Obrázek Buchty s tvarohem a povidly

Buchty s tvarohem a povidly

Obrázek Švestková bublanina s mákem

Švestková bublanina s mákem

Obrázek Šátečky z tvarohového těsta

Šátečky z tvarohového těsta

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Obrázek Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

TOPlist