Hledat

Bábovka z vaječného likéru

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 25dkg cukr krupice
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 13dkg solamylu
  • 13dkg polohrubé mouky
  • 13dkg hladké mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1/4l oleje
  • 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
  1. Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
  2. Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Tvarohové řezy s hruškami

Tvarohové řezy s hruškami

Obrázek Kinder bueno

Kinder bueno

Obrázek Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Obrázek Pohrkané řezy - rychlovka

Pohrkané řezy - rychlovka

Obrázek Medovník

Medovník

Obrázek Domácí tvarohové koblížky

Domácí tvarohové koblížky

Obrázek Recept - Osvěžující malinové řezy

Recept - Osvěžující malinové řezy

Obrázek Táč s jahodami

Táč s jahodami

Obrázek Jahodový pohár podle Sylvie

Jahodový pohár podle Sylvie

Obrázek Domácí frgály

Domácí frgály

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

TOPlist