Hledat

Bábovka z vaječného likéru

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 25dkg cukr krupice
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 13dkg solamylu
  • 13dkg polohrubé mouky
  • 13dkg hladké mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1/4l oleje
  • 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
  1. Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
  2. Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Tricolora řezy

Recept - Tricolora řezy

Obrázek Tří mléčný dort

Tří mléčný dort

Obrázek Perník s ořechy

Perník s ořechy

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Jablečný krambl (crumble)

Jablečný krambl (crumble)

Obrázek Křehké šátečky

Křehké šátečky

Obrázek Jahodová fofr roláda

Jahodová fofr roláda

Obrázek Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Obrázek Švédský kávový chléb

Švédský kávový chléb

Obrázek Evičky nebeské koláčky

Evičky nebeské koláčky

Obrázek Rychlý perníkový dortík

Rychlý perníkový dortík

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

TOPlist