Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Banánový dort

Potřebné přísady:

Dort:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku nesoleného másla
  • 1 hrnek bílého krystalového cukru
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 2 vejce
  • vyškrábaný vnitřek jedné vanilky, nebo 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek rozmačkaných banánů (2 velké nebo 3 střední banány)
  • 1/2 hrnku plnotučné zakysané smetany

Ledová poleva

  • 170g smetanového sýru (mascarpone), pokojová teplota
  • 4 lžíce (1/4 hrnku) nesolené máslo, pokojová teplota
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citronové šťávy
Postup přípravy:
  1. Předehřejte troubu na 175 ° C. Ve středně velké míse rozšlehejte společně mouku, jedlou sodu, skořici a sůl.
  2. Našlehejte máslo a cukr. Přidejte jedno vejce. Přimíchejte vanilku a namačkané banány.
  3. Vmíchejte polovinu mouky, pak zakysanou smetanu, potom druhou polovinu mouky.
  4. Rozetřete těsto rovnoměrně na vymazaný pekáč 25x40cm. Pečeme při 175 ° C po dobu 20 minut, nebo dokud pěkně nezhnědne. Po dopečení nehte zcela vychladit, než budete dávat polevu.
  5. Chcete-li polevu, smíchejte všechny ingredience elektrickým mixérem. Pokud je poleva příliš tuhá, přidejte lžičku nebo dvě vody. Rozetřete polevu rovnoměrně na dort.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Bábovka z pomazánkového másla

Bábovka z pomazánkového másla

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

TOPlist