Hledat

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Potřebné přísady:
  • 650 g mletého masa
  • 100 g zmražené zeleniny
  • 250 g hlívy ustřičné
  • sladká paprika
  • kmín
  • pepř, sůl
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 větší cibule
  • 2 PL hořčice
  • 1 PL paprikové pasty
  • 2 vejce
  • 2 housky
  • 100 ml piva
  • 200 ml vývaru na namočeni housek
  • 2-3 PL strouhanky / nebo hrubé mouky- nepraská nám sekaná/
  • 2PL oleje na plech
  • 4 az 5 plátků slaniny
Postup přípravy:
  1. Nakrájime si předem hlívu ustřičnou na malé kousky a také si pokrájíme cibuli. Namočíme si nakrájené housky do vývaru.Poté tuto houbovou směs, housky i zeleninku přidáme k masu, zamícháme, okořeníme, přidáme hořčici, paprikovou pastu a udělame si mokrou rukou 4 az 5 šističek sekané nebo kouliček. Poté šišky masa položíme na plátky slaninky, poprášíme sypkou červenou paprikou, posypeme kmínem,pokrájenou cibulí. Přidáme olej a pečeme na 180 stupňů po dobu cca 45 minut a podléváme vodou i pivem, nebo jen vodou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Telecí medajlonky v prosciuttu s liškami, žampiony a bramborovou kaší

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Králík na smetaně

Králík na smetaně

Obrázek Chilli con Carne

Chilli con Carne

Obrázek Mleté mix po švýcarsku

Mleté mix po švýcarsku

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Rychlá kuřecí ňamka

Rychlá kuřecí ňamka

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek Čínská směs s rýží

Čínská směs s rýží

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

TOPlist