Hledat

Batátovo-šošovicový nákyp

Potřebné přísady:
  • 3 sladké zemiaky stredne veľké
  • 100-150 g červená šošovica
  • 2 ks cibuľa
  • Mletý badián, soľ, korenie, indický kmín džira, horčičné semienko
  • Kokosový olej
  • 2 dcl kokosové mlieko
  • Šťava z polovičky limety
  • 3 pl mletých ľanových semiačok
Postup přípravy:
  1. V hrnci na rozpálenom oleji krátko orestujeme badián, indický kmín a horčičné semienko ( pozor na horčičné môže začať strieľať von z hrnca keď sa dlho restuje ), pridáme cibuľu, 2 ks nakrájaného zemiaku a chvíľu restujeme. Potom pridáme šošovicu a zalejeme trochou vody varíme asi 15 min, kým nám to nezmäkne.
  2. Vodu zredukujeme, vydusíme v hrnci a zmes vymixujeme s kok. mliekom a limetkovou šťavou, osolíme, okoreníme. Prídáme mleté ľanové semiačka a pomixujeme. Zmes je celkom hustá nepotrebujete ani múku ani vajce.
  3. Pridáme ešte nadrobno nakrájaný jeden sladký zemiak a v miske zmiešame, ak treba ešte dochutíme.
  4. Zmes rozotrieme na vymastený plech a dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov na 20 min.
  5. Hotové necháme vychladnúť a potom krájame. Zvrchu má nákyp jemnú kôrku a vnútri je vláčny.
  6. Výborný so zeleninkou !!
Veganské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chia puding - Dobrožrúti

Chia puding - Dobrožrúti

Obrázek Kapustová polévka by Romča

Kapustová polévka by Romča

Obrázek Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Obrázek Nevarená jablková výživa bez cukru

Nevarená jablková výživa bez cukru

Obrázek Chia ovsené raňajky

Chia ovsené raňajky

Obrázek Kapustová polévka podle De LI

Kapustová polévka podle De LI

Obrázek Quinoa-cvikla risotto

Quinoa-cvikla risotto

Obrázek Kokosovo-jablkový blondie s čokoládovým melírom

Kokosovo-jablkový blondie s čokoládovým melírom

Obrázek Veganská bublanina

Veganská bublanina

Obrázek  Burger-dobrožrút

Burger-dobrožrút

Obrázek Dýňové máslo - vegan

Dýňové máslo - vegan

Obrázek Veganské řízky z bedel

Veganské řízky z bedel

TOPlist