Hledat

Bílkové řezy s vaječňákem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 4 PL cukru krupice
  • 100 ml vaječného likéru
  • 125 g másla
  • 3 PL cukru moučka

Dále:

  • strouhaný kokos
Postup přípravy:
  1. Začneme šlehat samotné bílky, po chvilce přidáme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Do sněhu pomalu zašleháme rozpuštěné vychladlé máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu na biskupský chlebíček a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut. Chlebíček vyklopíme na kuchyňskou mřížku a vychladlý 2 x prokrojíme.
  2. Uvaříme hustý pudink a do vlažného vmícháme vaječný likér. Vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a po částech přidáváme pudink, šleháme tak dlouho, až vznikne hladký nadýchaný krém. Krémem naplníme korpus, potřeme také vrch i boky řezů a nakonec celé posypeme kokosem. Řezy necháme v ledničce ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Galettes s ovocem

Galettes s ovocem

Obrázek Moravské koláčky

Moravské koláčky

Obrázek Torta alla menta - Mátový dort

Torta alla menta - Mátový dort

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek Mokrej pes od babičky

Mokrej pes od babičky

Obrázek Růžový zebří dortík

Růžový zebří dortík

Obrázek Litý perník

Litý perník

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

TOPlist