Hledat

Bílkové řezy s vaječňákem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 4 PL cukru krupice
  • 100 ml vaječného likéru
  • 125 g másla
  • 3 PL cukru moučka

Dále:

  • strouhaný kokos
Postup přípravy:
  1. Začneme šlehat samotné bílky, po chvilce přidáme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Do sněhu pomalu zašleháme rozpuštěné vychladlé máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu na biskupský chlebíček a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut. Chlebíček vyklopíme na kuchyňskou mřížku a vychladlý 2 x prokrojíme.
  2. Uvaříme hustý pudink a do vlažného vmícháme vaječný likér. Vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a po částech přidáváme pudink, šleháme tak dlouho, až vznikne hladký nadýchaný krém. Krémem naplníme korpus, potřeme také vrch i boky řezů a nakonec celé posypeme kokosem. Řezy necháme v ledničce ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Piškot s kokosovým krémem

Piškot s kokosovým krémem

Obrázek Závin s rebarborou a jahodami

Závin s rebarborou a jahodami

Obrázek Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Obrázek Jablečné řezy

Jablečné řezy

Obrázek Jablkový koláč se sněhem

Jablkový koláč se sněhem

Obrázek Broskvová hrníčková buchta

Broskvová hrníčková buchta

Obrázek Pařížský dort

Pařížský dort

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Tvarohové štuclíky

Tvarohové štuclíky

Obrázek Vanilkove nebo

Vanilkove nebo

Obrázek Kefírová rychlovka

Kefírová rychlovka

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

TOPlist