Hledat

Bílkové řezy s vaječňákem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 7 bílků
  • 200 g cukru moučka
  • 70 g másla
  • 200 g hrubé mouky

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 4 PL cukru krupice
  • 100 ml vaječného likéru
  • 125 g másla
  • 3 PL cukru moučka

Dále:

  • strouhaný kokos
Postup přípravy:
  1. Začneme šlehat samotné bílky, po chvilce přidáme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Do sněhu pomalu zašleháme rozpuštěné vychladlé máslo a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu na biskupský chlebíček a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut. Chlebíček vyklopíme na kuchyňskou mřížku a vychladlý 2 x prokrojíme.
  2. Uvaříme hustý pudink a do vlažného vmícháme vaječný likér. Vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a po částech přidáváme pudink, šleháme tak dlouho, až vznikne hladký nadýchaný krém. Krémem naplníme korpus, potřeme také vrch i boky řezů a nakonec celé posypeme kokosem. Řezy necháme v ledničce ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dobrý štrůdl

Dobrý štrůdl

Obrázek Arašídové  brownies

Arašídové brownies

Obrázek Babiččin makový štrůdl

Babiččin makový štrůdl

Obrázek Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Nejúžasnější vánočka - rodinný recept

Obrázek Hruškový koláč s mandlovou náplní

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Obrázek Koblihy z Nahořánek

Koblihy z Nahořánek

Obrázek Makové květinky

Makové květinky

Obrázek Strakatý tvarožník

Strakatý tvarožník

Obrázek Dort od Markétky

Dort od Markétky

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Žirafí mls

Žirafí mls

Obrázek Linecké koláčky s tvarohem

Linecké koláčky s tvarohem

TOPlist