Hledat

Bramboračka by Romča

Potřebné přísady:
  • brambory
  • mrkev
  • celer
  • petržel - vše čerstvé
  • cibule
  • houby
  • máslo či sádlo + hladká mouka = jíška
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • česnek
Postup přípravy:
  1. Mrkev, celer i petržel, brambory , vše omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak houby i cibulku.
  2. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud nám jíška nezezlátne. Na zezlátlou jíšku dáme pokrájenou zeleninu -(mrkev, celer, petržel, cibulku, česnek). Promícháme, osolíme a necháme chvilku restovat, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a necháme vařit.
  3. Nakrájíme čerstvé, dobře očištěné houby. Až bude zelenina měkká tak na polovic, přidáme pokrájené houby, promícháme a přidáme majoránku. Necháme dovařit, eventuálně přisolíme. Já přidávám ještě nakonec lahůdkové droždí, ale není to vůbec nutné.
  4. Podáváme s chlebem či bagetkou. Kdo má rád, namaže ještě chléb máslem. Takto to dělávala moje babička.
  5. Přeji dobrou chuť
Polévky

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Kuřecí vývar s židovskými kremplach

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

TOPlist