Hledat

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Dělám ho ráda k večeři, moc dobrý je k němu salát z hlávkového zelí. Původní náplň je jen cibule a uzený, já to vylepšuji o špenát.

Potřebné přísady:

Suroviny na závin:

  • asi 80 dkg vařených brambor ve slupce
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň:

  • 2ks cibule
  • nakrájené uzené
Postup přípravy:
  1. Brambory propasírujeme nebo nastrouháme,přidáme mouku, vejce,sůl a vypracujeme hladké těsto.
  2. Náplň:
  3. Na sádle zpěníme 2 cibule, přidáme nakrájené uzené a orestujeme.Ochutíme oregánem. Můžeme přidat špenát nebo kysané zelí. necháme prochladnout.
  4. Na vále rozválíme z těsta obdélník ( já válím rovnou na pečícím papíře, potom se i lépe stáčí), potřeme náplní a stočíme do závinu.
  5. Potřeme rozehřátým sádlem a pečeme na papíru při 190 st. asi 3/4 hodiny. Před koncem zvedneme teplotu na 200-210 st. a dopečeme asi 10 minut. Během pečení potíráme sádlem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Masová roláda

Masová roláda

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Domácí fettuccine s kuřecím masem, bazalkovým pestem, sušenými rajčaty a riccotou

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Dýňové rizoto by Romča

Dýňové rizoto by Romča

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Losos na medu

Losos na medu

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Králík na hořčici

Králík na hořčici

TOPlist