Hledat

Brokolicové špalíčky z trouby

Potřebné přísady:
  • 500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
  • 1 střední cibule
  • 1 větší vejce
  • 50 g čedaru
  • 50 g strouhanky
  • hrst nasekané petrželky
  • lžička sušeného česneku
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat.
  2. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
  3. Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova.
  5. Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Pusinky pro pejsky

Pusinky pro pejsky

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Tvarohová mňamka pro pejsky

Tvarohová mňamka pro pejsky

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Bulky s medvědím česnekem

Bulky s medvědím česnekem

Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Obrázek Langoše

Langoše

TOPlist