Hledat

Brokolicové špalíčky z trouby

Potřebné přísady:
  • 500 g brokolice (využijeme jen růžičky, které váží asi 340g)
  • 1 střední cibule
  • 1 větší vejce
  • 50 g čedaru
  • 50 g strouhanky
  • hrst nasekané petrželky
  • lžička sušeného česneku
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a vhodíme do vroucí vody. Minutu vaříme, pak zcedíme a vhodíme do studené vody, aby se brokolice přestala vařit. Poté necháme dobře okapat.
  2. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).
  3. Brokolici i cibuli nasekáme najemno (já používám sekáček ze sady k tyčovému mixéru) a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce a vše promícháme. Poté přidáme strouhanku, česnek, petržel, sůl (asi půl lžičky), pepř a vše promícháme. Těsto bude poměrně lepivé, ale když prsty vytvoříme váleček, drží tvar.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta rukou tvarujeme placičky nebo válečky a dáváme je na plech. Pečeme 20 minut dozlatova.
  5. Podáváme teplé i studené, s bramborem, zakysanou smetanou nebo oblíbeným dipem.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vážení surovin bez váhy

Vážení surovin bez váhy

Obrázek Povidla pečená v troubě

Povidla pečená v troubě

Obrázek Tříbarevné jednohubky

Tříbarevné jednohubky

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Domácí přírodní sýr

Domácí přírodní sýr

Obrázek Extrakt ze skořicové kůry

Extrakt ze skořicové kůry

Obrázek Sýrová roláda

Sýrová roláda

Obrázek Nakládané okurky od Vali – vynikající

Nakládané okurky od Vali – vynikající

Obrázek Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Majolkové šunkové větrníky

Majolkové šunkové větrníky

TOPlist