Hledat

Bruschetta s figami, ricottou a zelerovymi stonkami

Potřebné přísady:
  • 4 figy(ked su velke ) alebo 6 stredne velkych
  • 1 PL olivoveho oleja
  • maslo
  • 2CL medu
  • stonka tymianu (iba listky ..moze nemusi byt )
  • 6-8 zelerovych stonkov
  • extra virgin olivovy oleo
  • citronova stava
  • 4 velke krajce chleba
  • 1 strucik cesnaku (moze nemusi byt )
  • 75-100g ricotty
  • sol a cierne korenie
Postup přípravy:
  1. Kazdu figu si nakrajame na 8 kuskov.V panvici si rozohrejeme olej s maslom.Ked sa maslo rozpusti pridame med (a ak pouzivate tymian tak ho tiez teraz pridame ).Pockame kym sa nam med rozpusti a pridame figy.
  2. Pomalicky obraciame tak aby sa nam figy obalili medom z kazdej strany a smazime na najmensom plameni cca 5 minutiek (az do momentu ked figy zmeknu a zacnu vypustat stavu).
  3. Zelerove stonky si nakrajame na tenko.Pridame k nim extra virgin olivovy olej a citronovu stavu.Vsetko poriadne premiesame.
  4. Chleba si otoastujeme (ja som to jednoducho spravila na panvici pretoze nemame toaster)..Este ked su teple tak ho mozme natriet cesnakom (presne ako topinku )..Pokvapkame olivovym olejom ..Na to dame zelerove stonky…nane poukladame figy..potom ricottu ..opat olivovy olej,sol a cierne korenie..Mozme papat :)
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

Obrázek Salát s krevetami by Romča

Salát s krevetami by Romča

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Pampeliškový med - domácí

Pampeliškový med - domácí

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Malinový sirup

Malinový sirup

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Melounové cupcakes

Melounové cupcakes

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Slané řezy dvou barev

Slané řezy dvou barev

Obrázek Jogurtová zmrzlina s ovocem

Jogurtová zmrzlina s ovocem

Obrázek Velikonoční hrudka - Syrec

Velikonoční hrudka - Syrec

TOPlist