Hledat

Brynzové halušky

Potřebné přísady:
  • 750 g brambor
  • 250 g hladké mouky
  • sůl
  • 250 g brynzy
  • 150 g slaniny
  • smetana 33% (nebo i 10%)
Postup přípravy:
  1. Výborné slovenské jídlo! A pokud máte robota na strouhání brambor a haluškové sítko (což je otázka za cca 100 Kč), je velmi rychlé.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičcky a vyškvaříme.
  3. Dáme vařit vodu do širokého hrnce a osolíme ji. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle jako na bramboráky. Smícháme s moukou a solí a přes haluškové sítko přecedíme do vařicí vody (případně ukrajujeme nočky z prkénka). Vaříme asi 5 minut od doby, kdy vyplavou na povrch (cca 10 minut dohromady).
  4. Halušky slijeme a rychle propláchneme studenou vodou (zbaví se slizkosti) a nebo je vyndáme děrovanou naběračkou. Smícháme s brynzou, která se teplem rozpustí a halušky obalí (a pokud máte rádi halušky tekutější, přidejte i trochu smetany - stačí tak lžíce až dvě na osobu), promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme vyškvařenou slaninu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Mleté s bramborovým salátem

Mleté s bramborovým salátem

Obrázek Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Ďábelské maso

Ďábelské maso

Obrázek Květákové placičky

Květákové placičky

Obrázek Tradiční vepřová pečeně

Tradiční vepřová pečeně

Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Vysmažaný syr bez smaženia

Vysmažaný syr bez smaženia

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

TOPlist