Hledat

Brynzové halušky

Potřebné přísady:
  • 750 g brambor
  • 250 g hladké mouky
  • sůl
  • 250 g brynzy
  • 150 g slaniny
  • smetana 33% (nebo i 10%)
Postup přípravy:
  1. Výborné slovenské jídlo! A pokud máte robota na strouhání brambor a haluškové sítko (což je otázka za cca 100 Kč), je velmi rychlé.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičcky a vyškvaříme.
  3. Dáme vařit vodu do širokého hrnce a osolíme ji. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle jako na bramboráky. Smícháme s moukou a solí a přes haluškové sítko přecedíme do vařicí vody (případně ukrajujeme nočky z prkénka). Vaříme asi 5 minut od doby, kdy vyplavou na povrch (cca 10 minut dohromady).
  4. Halušky slijeme a rychle propláchneme studenou vodou (zbaví se slizkosti) a nebo je vyndáme děrovanou naběračkou. Smícháme s brynzou, která se teplem rozpustí a halušky obalí (a pokud máte rádi halušky tekutější, přidejte i trochu smetany - stačí tak lžíce až dvě na osobu), promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme vyškvařenou slaninu.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Obrázek Cheeseburger

Cheeseburger

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Luxusní křenová omáčka za pár minut

Luxusní křenová omáčka za pár minut

Obrázek Mrkvovo - bramborové placičky

Mrkvovo - bramborové placičky

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Obrázek Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Obrázek Vysmažaný syr bez smaženia

Vysmažaný syr bez smaženia

Obrázek Čínská směs s rýží

Čínská směs s rýží

TOPlist