Hledat

Buchta od babinky

Potřebné přísady:
  • 16 lzic polohrube mouky
  • 10 lzic cukru
  • 8 lzic oleje
  • 6 lzic mleka
  • 3 vejce
  • 1 prasek do peciva
  • libovolne ovoce

Drobenka:

  • 8 lzic hrube mouky
  • 6 lzic cukru
  • trocha oleje
Postup přípravy:
  1. Prisady na buchtu(krome ovoce)smichame v mise, aby nezustaly hrudky. Vymazeme si plech olejem a vysypeme hrubou moukou. na plech vylijeme testo a rozlozime na nej bud drobne, nebo nakrajene ovoce(nejlepe na platky). pak prisady na drobenku dame do misy a prsty rozdrobime. rozdrobenou drobenkou posypeme ovoce na testu a dame pect na 180 stupnu, dokud nezhnednou okraje.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinkový řez se skořicí

Pudinkový řez se skořicí

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Oříškovo-mandlová bábovka

Oříškovo-mandlová bábovka

Obrázek Blesková bublanina

Blesková bublanina

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Obrázek Perník s ořechy

Perník s ořechy

Obrázek Dort s princeznou

Dort s princeznou

Obrázek Letní třešňový dort

Letní třešňový dort

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Obrázek Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Obrázek Velikonoční linecké podle Haničky

Velikonoční linecké podle Haničky

Obrázek Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

TOPlist