Hledat

Buchta podle Evy

Potřebné přísady:

Na těsto

  • 250g cukr moučka
  • 5 ks vejce
  • 1ks vanilkový cukr
  • 250g hladká mouka
  • 1 dl olej
  • 1 dl voda
  • 1ks prášek do pečiva

Na pudink:

  • 0,5 L mléko
  • 1 balíček pudinkový prášek

Poleva

  • 2 balení zakysaná smetana
  • 4 lžíce cukr moučka

Na posypání

  • skořice
  • granko
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, do 1/3 těsta přidáme kakao a cikcak vlijeme na plech. Uvaříme pudink bez cukru a také vlijeme cikcak na těsto na plechu a dáme péci.
  2. Do dvou zakysaných smetan dáme 4 lžíce mletého cukru a touto směsí potřeme ještě horký koláč a posypeme skořicí nebo kakaem. Vychladíme v lednici. Příprava vypadá náročně, ale je výborný!
  3. Můžeme přidat jahůdky a nebo to co vám chutná a máte zrovinka po ruce.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Obrázek Kokosové kostky

Kokosové kostky

Obrázek Citronová dvoubarevná buchta

Citronová dvoubarevná buchta

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Medovník jako dort

Medovník jako dort

Obrázek Skořicový kringel by Romča

Skořicový kringel by Romča

Obrázek Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Obrázek Ombre nepečený dort

Ombre nepečený dort

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy

TOPlist