Hledat

Buchta z pudinků

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 100g cukru
  • 4 vanilkové pudinkové prášky misto muky
  • 100ml oleje
  • 100ml vaječného likéru
  • 1 prášek do pečiva
  • 250g libovolného sezónního ovoce (č.rybíz, jahody, borůvky, apod.)
Postup přípravy:
  1. Vejce s cukry ušleháme do husté pěny. Postupně zašleháme olej, likér a prášek do pečiva s pudinkovými prášky..
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný menší plech, posypeme ovocem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C,pečeme 15 minut a poté teplotu snížíme na 170°C a 10-15 minut dopékáme.
  3. Po upečení necháme zchladnout a poprášíme cukrem nebo polijeme polevou.

MOJE POLEVA:

  1. 100g mléčné nebo hořké čokolády
  2. 1 tučná zakysaná smetana = červená.
  3. Čokoládu opatrně rozpustíme v horké vodní lázni, po rozpuštěné stáhneme z ohně a necháme prochladnout. Poté vmícháme zakysanou smetanu a je hotovo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Slavnostní jablkový dezert

Slavnostní jablkový dezert

Obrázek Řezy Margot

Řezy Margot

Obrázek Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Linecké kroužky plněné piškotovým těstem

Obrázek Svatební koláčky

Svatební koláčky

Obrázek Bábovka Tatranka

Bábovka Tatranka

Obrázek Little cheesecakes

Little cheesecakes

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Višňové řezy s tvarohovým krémem

Višňové řezy s tvarohovým krémem

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

TOPlist