Hledat

Buchta z pudinků

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 100g cukru
  • 4 vanilkové pudinkové prášky misto muky
  • 100ml oleje
  • 100ml vaječného likéru
  • 1 prášek do pečiva
  • 250g libovolného sezónního ovoce (č.rybíz, jahody, borůvky, apod.)
Postup přípravy:
  1. Vejce s cukry ušleháme do husté pěny. Postupně zašleháme olej, likér a prášek do pečiva s pudinkovými prášky..
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný menší plech, posypeme ovocem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C,pečeme 15 minut a poté teplotu snížíme na 170°C a 10-15 minut dopékáme.
  3. Po upečení necháme zchladnout a poprášíme cukrem nebo polijeme polevou.

MOJE POLEVA:

  1. 100g mléčné nebo hořké čokolády
  2. 1 tučná zakysaná smetana = červená.
  3. Čokoládu opatrně rozpustíme v horké vodní lázni, po rozpuštěné stáhneme z ohně a necháme prochladnout. Poté vmícháme zakysanou smetanu a je hotovo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Krémové rezy s piškótami

Krémové rezy s piškótami

Obrázek Medové rezy - klasika

Medové rezy - klasika

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Višňová bábovka s polevou

Višňová bábovka s polevou

Obrázek Recept - Makový věnec

Recept - Makový věnec

Obrázek Pudinkový řez se skořicí

Pudinkový řez se skořicí

Obrázek Řezy Margot

Řezy Margot

Obrázek Rychlá kakaová buchta

Rychlá kakaová buchta

Obrázek Bananové Muffins

Bananové Muffins

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Oříškovo-mandlová bábovka

Oříškovo-mandlová bábovka

Obrázek Prababiččina metýnka

Prababiččina metýnka

TOPlist