Hledat

Buchty makové - Strašínsko

Potřebné přísady:
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 3 dkg droždí ( trochu mléka+ kostka cukru na kvásek)
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhaná citrónová kůra
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1,5 -2 dcl mléka
  • 20 dkg másla na pekáček a potírání
Postup přípravy:
  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto,středně tuhé těsto,které necháme aspoň 2 hodiny kynout. Tvarujeme buchty,které necháme ještě pod ubrouskem kynout. Pekáček vymažeme máslem,dáme buchty,potřeme máslem a pomalu pečeme. Povytažení z trouby můžeme pomazat máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Bábovka bez mouky

Bábovka bez mouky

Obrázek Muffiny

Muffiny

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Ovocné poháry

Ovocné poháry

Obrázek Bebe řezy - mňamózní

Bebe řezy - mňamózní

Obrázek Větrník na plech

Větrník na plech

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

Ořechové kynuté rohlíčky - Nahořánky

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Crinkles by Romča

Crinkles by Romča

TOPlist