Hledat

Buřtguláš

Potřebné přísady:
  • 500 g oloupaných brambor
  • 400 g špekáčků stažených ze slupky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1,5 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička páliví papriky
  • 0,5 lžíce majoránky
  • 750 ml vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory a špekáčky nakrájíme na kostičky. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, špekáčky a 2 minuty orestujeme.
  2. Přidáme brambory, prolisovaný česnek, zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a minutu restujeme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20-30 minut. Nakonec dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Polévky
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hráškový krém

Hráškový krém

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

Obrázek Přesnídávková polévka

Přesnídávková polévka

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Obrázek Čočková polévka

Čočková polévka

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Polévka z medvědím česnekem

Polévka z medvědím česnekem

Obrázek Lilková polévka s parmezánem a krutony

Lilková polévka s parmezánem a krutony

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Květáková krémová polévka

Květáková krémová polévka

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

TOPlist