Hledat

Buřtguláš

Potřebné přísady:
  • 500 g oloupaných brambor
  • 400 g špekáčků stažených ze slupky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1,5 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička páliví papriky
  • 0,5 lžíce majoránky
  • 750 ml vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory a špekáčky nakrájíme na kostičky. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, špekáčky a 2 minuty orestujeme.
  2. Přidáme brambory, prolisovaný česnek, zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a minutu restujeme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20-30 minut. Nakonec dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Polévky
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Okurková polévka

Okurková polévka

Obrázek Kapustičková zimní polévka by Romča

Kapustičková zimní polévka by Romča

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Kuřecí kaldoun od Petra

Kuřecí kaldoun od Petra

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek  Kapustová polévka

Kapustová polévka

Obrázek Bramboračka by Romča

Bramboračka by Romča

Obrázek Hříbková polévka

Hříbková polévka

Obrázek Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Krémová polévka z mrkve, pomerančové šťávy a zázvoru

Obrázek Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Cizrnová polévka s restovanou slaninou podle paní Jany

Obrázek Kulajda bez kopru podle babičky

Kulajda bez kopru podle babičky

TOPlist