Hledat

Buřtguláš

Potřebné přísady:
  • 500 g oloupaných brambor
  • 400 g špekáčků stažených ze slupky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1,5 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička páliví papriky
  • 0,5 lžíce majoránky
  • 750 ml vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory a špekáčky nakrájíme na kostičky. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme drcený kmín, špekáčky a 2 minuty orestujeme.
  2. Přidáme brambory, prolisovaný česnek, zaprášíme sladkou a pálivou paprikou a minutu restujeme. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, stáhneme oheň, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20-30 minut. Nakonec dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Polévky
Autor receptu
Web fbl.me

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Polévka z masáků - Spůle

Polévka z masáků - Spůle

Obrázek Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Obrázek Krém z Medvědího česneku by Romča

Krém z Medvědího česneku by Romča

Obrázek Hřejivá indická polévka

Hřejivá indická polévka

Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Obrázek Poctivý zeleninový vývar s drobením

Poctivý zeleninový vývar s drobením

Obrázek Vánoční zelňačka - kyselačka

Vánoční zelňačka - kyselačka

Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Obrázek Krémová celerová polévka

Krémová celerová polévka

Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Obrázek Čočková polévka by Romča

Čočková polévka by Romča

Obrázek Jahodová polévka

Jahodová polévka

TOPlist