Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Celerové hranolky by Romča

Potřebné přísady:
  • celer velký cca 1kg
  • 2-3 lžíce olivového nebo řepkového oleje
  • paprika sladká nebo grilovací koření
  • sůl
Postup přípravy:
  1. Do hrnce si dáme vařit vodu, kterou osolíme. Celer oloupeme a nakrájíme na plátky a následně na hranolky cca 1cm. Hranolky vhodíme do vroucí vody a vaříme cca 2 minutky. Vyndáme, slijeme a osušíme. Dáme zpět do kastrolu a osolíme a okořeníme, přidáme olej a protřepeme. Na plech dáme pečící papír a hranolky rozprostřeme tak, aby se nám nepřekrývali. Pečeme zhruba na 220 stupňů, ale každý se řiďte podle své trouby. Každý má jinou a teplota i čas se často o dost liší.
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Obrázek Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Quiche s quinoou, tempehem, špenátem, medvědím česnekem a bryndzou

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Dušená dýně s jasmínovou rýží

Dušená dýně s jasmínovou rýží

Obrázek Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Zelňačka z hlávkového zelí - bez zahušťování moukou

Obrázek Mungovňačka - zdravá polévka

Mungovňačka - zdravá polévka

TOPlist