Hledat

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Potřebné přísady:
  • 50g hery
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 170g třtinového cukru
  • 300g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme ( ale nevaříme ). Pak v něm pozvolna rozpustíme tuk a med. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celá vejce, teplé mléko s tukem a vše důkladně promícháme. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 asi 30 minut.
  2. TIP - rozpusťe pravou hořkou 70% čokoládu s troškou mléka a pocákejte jí povrch perníku.
  3. PORCE PRO 12 OSOB
  4. NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE:
  5. ENERGIE 254 KCAL - 1067 KJ
  6. BÍLKOVINY 7G
  7. TUKY 6G
  8. SACHARIDY 42 G
  9. VLÁKNINA 6 G
  10. CHOLESTEROL 42 MG
  11. SODÍK 41 MG
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohové řezy s mandarinkami

Tvarohové řezy s mandarinkami

Obrázek Kávové banánky od Haničky

Kávové banánky od Haničky

Obrázek Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Obrázek Humming bird cake - dort kolibřík

Humming bird cake - dort kolibřík

Obrázek Domácí frgály

Domácí frgály

Obrázek Pudinkové řezy z listového těsta

Pudinkové řezy z listového těsta

Obrázek Karamelové větrníky od Mirky

Karamelové větrníky od Mirky

Obrázek Pařížská roláda

Pařížská roláda

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

Obrázek Pravé české  koláče

Pravé české koláče

Obrázek Jáhelník se švestkami a jablky

Jáhelník se švestkami a jablky

Obrázek Kysnutý pudingový koláčik

Kysnutý pudingový koláčik

TOPlist