Hledat

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Potřebné přísady:
  • 50g hery
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 170g třtinového cukru
  • 300g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme ( ale nevaříme ). Pak v něm pozvolna rozpustíme tuk a med. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celá vejce, teplé mléko s tukem a vše důkladně promícháme. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 asi 30 minut.
  2. TIP - rozpusťe pravou hořkou 70% čokoládu s troškou mléka a pocákejte jí povrch perníku.
  3. PORCE PRO 12 OSOB
  4. NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE:
  5. ENERGIE 254 KCAL - 1067 KJ
  6. BÍLKOVINY 7G
  7. TUKY 6G
  8. SACHARIDY 42 G
  9. VLÁKNINA 6 G
  10. CHOLESTEROL 42 MG
  11. SODÍK 41 MG
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Obrázek Banánové muffinky s čokoládou

Banánové muffinky s čokoládou

Obrázek Rychlé řezy

Rychlé řezy

Obrázek Skořicový kringel by Romča

Skořicový kringel by Romča

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Zdravá špaldová buchta

Zdravá špaldová buchta

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Obrázek Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Citronovo-makové muffiny s tvarohem a jogurtem

Obrázek Koblihy domácí

Koblihy domácí

Obrázek Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Obrázek Medové bochánky - Včelná

Medové bochánky - Včelná

TOPlist