Hledat

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Potřebné přísady:
  • 50g hery
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 170g třtinového cukru
  • 300g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme ( ale nevaříme ). Pak v něm pozvolna rozpustíme tuk a med. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celá vejce, teplé mléko s tukem a vše důkladně promícháme. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 asi 30 minut.
  2. TIP - rozpusťe pravou hořkou 70% čokoládu s troškou mléka a pocákejte jí povrch perníku.
  3. PORCE PRO 12 OSOB
  4. NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE:
  5. ENERGIE 254 KCAL - 1067 KJ
  6. BÍLKOVINY 7G
  7. TUKY 6G
  8. SACHARIDY 42 G
  9. VLÁKNINA 6 G
  10. CHOLESTEROL 42 MG
  11. SODÍK 41 MG
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Velikonoční beránek by Romča

Velikonoční beránek by Romča

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Sušenky Hello kitty z lineckého těsta

Sušenky Hello kitty z lineckého těsta

Obrázek Štavnatý perník s meruňkami

Štavnatý perník s meruňkami

Obrázek Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Jablka v županu s vanilkovou omáčkou

Obrázek Ovocný chlebíček s borůvkami

Ovocný chlebíček s borůvkami

Obrázek Šátečky z Pošumaví

Šátečky z Pošumaví

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Makovec s fondánovou polevou

Makovec s fondánovou polevou

Obrázek Buchty s tvarohem a povidly

Buchty s tvarohem a povidly

Obrázek Ostružinové jogurtové řezy

Ostružinové jogurtové řezy

TOPlist