Hledat

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Potřebné přísady:
  • 50g hery
  • 500ml polotučného mléka
  • 1 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 170g třtinového cukru
  • 300g pšeničné celozrnné mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 prášek do perníku
Postup přípravy:
  1. Mléko lehce ohřejeme ( ale nevaříme ). Pak v něm pozvolna rozpustíme tuk a med. V míse smícháme obě mouky s práškem do perníku a cukrem. Přidáme celá vejce, teplé mléko s tukem a vše důkladně promícháme. Nalijeme na plech s nepřilnavým dnem nebo vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 asi 30 minut.
  2. TIP - rozpusťe pravou hořkou 70% čokoládu s troškou mléka a pocákejte jí povrch perníku.
  3. PORCE PRO 12 OSOB
  4. NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE:
  5. ENERGIE 254 KCAL - 1067 KJ
  6. BÍLKOVINY 7G
  7. TUKY 6G
  8. SACHARIDY 42 G
  9. VLÁKNINA 6 G
  10. CHOLESTEROL 42 MG
  11. SODÍK 41 MG
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Margotkové muffiny

Recept - Margotkové muffiny

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Kefírovka

Kefírovka

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Dobrý štrůdl

Dobrý štrůdl

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Dortík Bora Bora

Dortík Bora Bora

Obrázek Zázrak

Zázrak

Obrázek Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Obrázek Ořechový dort pro dvojčátka

Ořechový dort pro dvojčátka

Obrázek Schwarzwaldský dort

Schwarzwaldský dort

Obrázek Pařížská roláda

Pařížská roláda

TOPlist