Hledat

Černoškine prsia

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 1 pohar nemleteho maku
  • 6 bielkov
  • 3 zltka
  • 1 pohar pr. cukru
  • 1 pohar polohrubej muky
  • 1 Palmarin - (70% tuk)
  • 1 a1/2 KL prdopec
  • 2 PL kokosovej mucky

Krem:

  • 1 Hera
  • 3 zltka
  • 6-8 PL kryst. cukru
  • 1 vanilkovy cukor
  • 1 pohar mlieka
  • 1 vanilkovy puding
  • 2 KL nescafe
  • stava z 1/2 citrona
  • rum
  • prip. rumova aroma

Punc:

  • 1/2 pohara prevarenej vody
  • 1 PL kryst. cukru
  • 1 dcl rumu
  • 2 KL citronovej stavy

Ozdoba:

  • 1 1/2 balika okruhlych piskotiek
  • hrozienka
  • 100 g cokolady
  • cca 1 KL masla
  • 2 PL oleja
  • 1 pohar = 250 ml
Postup přípravy:
  1. Palmarin rozpustime na miernom ohni. Vmiske zmiesame muku, mak, prdopec. kokos, pr. cukor a do pripravenej suchej zmesi pomalym prudom vlievame roztopeny margarin izbovej teploty. Miesame, kym sa nam hmota nespoji. Po jednom vmiesame 3 zltka a chvilu dobre preslahame mixerom. Opatrne vmiesame tuhy, zo 6 bielkov vyslahany sneh.
  2. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 200stupnov cca 20 minut, rozmer plechu je 27cmx37cm. Je to rozmer vnutornej strany spodnej casti plechu
  3. Pripravime si punc: 1 PL kr. cukru zalejeme 1/2 poharom prevarenej vody, zamiesame, aby sa nam cukor rozpustil. Po vychladnuti pridame 1 dcl rumu, 2 KL citronovej stavy. Ak nemate cerstvy citron, kludne pouzite citronku.
  4. V pohari mlieka rozslahame 3 zltka, 1 vanilkovy puding a za staleho miesania uvarime husty puding. Do uvareneho pudingu (ihned po odstaveni zo sporaka) pridame 6-8 PL kr cukru, vanilkovy cukor a dobre miesame, aby sa nam cukor rozpustil. Puding trochu zredne. Mozete urobit aj klasicky postup vymiesat maslo s 200 g pr. cukru a potom pridat vychladnuty puding v 1 KLstudenej vody rozpustime 2 KL nescafe.
  5. Heru vymiesame,po lyziciach pridame vychladnuty puding, rum podla chuti cca 50 az 100 ml alebo 1/2 flasticky rumovej aromy, citronovu stavu a rozpustenu kavu, dobre vymiesame
  6. Z vychladnutej piskoty odstranime papier a piskotu vratime spat do plechu. Pokvapkame ju pripravenym puncom. Mne dobre posluzila maslanicka. Na pokvapkanie pouzijeme cca polovicu puncu a druhu si nechame na macanie piskotiek
  7. Na puncom pokropenu piskotu nanesieme krem a ukladame detske piskoty namocene v punci. Urobime si prvy rad na sirku aj na dlzku, aby sme mali voditko pre ukladanie dalsich piskot a potom aj na rezanie kolacika a uz naukladane piskotky
  8. Nad parou rozpustime cokoladu. Do cokolady som pridala taky tensi platok masla a asi 2 PL oleja adobre vymiesala nahladko. Cokolada ma byt riedsia, kedze "prsia" su nou iba pomazane.
  9. Namazala som cast piskotiek cokoladou (zasa som pouzila moju skvelu silikonovu maslanicku) a hned som dala na vrch kazdej cokoladou pomazanej piskotky 1 hrozienko, kym cokolada nestuhla. Vobec sa netrapte, ak prsicka nie su cele zatrete cokoladou
  10. Kolacik krajame pomedzi piskotky, tak , aby na jednom kusku boli dve piskotky, akoze cernoskine prsia alebo ze by prsicka?
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ausburské řezy

Ausburské řezy

Obrázek Nepečený sen dle Karin

Nepečený sen dle Karin

Obrázek Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Obrázek Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Obrázek Jahody v čokoládě

Jahody v čokoládě

Obrázek Babiččin žvýkačkový dort

Babiččin žvýkačkový dort

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Skořicové uzlíčky

Skořicové uzlíčky

Obrázek Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Kávovo-šlehačkové řezy s jahodami

Obrázek Kynutý borůvkový koláč

Kynutý borůvkový koláč

Obrázek Čokoládové řezy z lednice

Čokoládové řezy z lednice

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

TOPlist