Hledat
Filters

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné přísady:
  • 2 podélně rozkrojené naťové cibulky (bílá část)
  • 1 velký žampiony
  • 3 sušená rajčata
  • 2 lžičky bílého krémového balzamicového octa
  • 2 lžičky tmavého cukru
  • 2 lžíce másla,
  • 250 g uvařených špagety (al dente)
  • 1,5 lžičky bazalky
  • sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velký stroužek česneku
Postup přípravy:
  1. Na lžíci másla osmahneme cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova. Sejmeme z pánve, přidáme zbytek másla a stejným způsobem připravme na čtvrtky rozkrojené žampiony.
  2. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a opečeme lehce dozlatova na jemné plátky nakrájený česnek. Poté jej i s olejem smícháme se špagetami.
  3. Sušená rajčata namočíme na pět minut do horké vody a přidáme ke špagetám spolu s bazalkou. Podle potřeby osolíme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist