Hledat

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné přísady:
  • 2 podélně rozkrojené naťové cibulky (bílá část)
  • 1 velký žampiony
  • 3 sušená rajčata
  • 2 lžičky bílého krémového balzamicového octa
  • 2 lžičky tmavého cukru
  • 2 lžíce másla,
  • 250 g uvařených špagety (al dente)
  • 1,5 lžičky bazalky
  • sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velký stroužek česneku
Postup přípravy:
  1. Na lžíci másla osmahneme cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova. Sejmeme z pánve, přidáme zbytek másla a stejným způsobem připravme na čtvrtky rozkrojené žampiony.
  2. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a opečeme lehce dozlatova na jemné plátky nakrájený česnek. Poté jej i s olejem smícháme se špagetami.
  3. Sušená rajčata namočíme na pět minut do horké vody a přidáme ke špagetám spolu s bazalkou. Podle potřeby osolíme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Knedlíky s překvapením

Knedlíky s překvapením

Obrázek Čevabčiči

Čevabčiči

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Obrázek Zapečené šunkové rolky

Zapečené šunkové rolky

Obrázek Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Zelné placky

Zelné placky

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Plecko pečené na španělský způsob

Plecko pečené na španělský způsob

Obrázek Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

TOPlist