Hledat

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Potřebné přísady:
  • 2 podélně rozkrojené naťové cibulky (bílá část)
  • 1 velký žampiony
  • 3 sušená rajčata
  • 2 lžičky bílého krémového balzamicového octa
  • 2 lžičky tmavého cukru
  • 2 lžíce másla,
  • 250 g uvařených špagety (al dente)
  • 1,5 lžičky bazalky
  • sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 1 velký stroužek česneku
Postup přípravy:
  1. Na lžíci másla osmahneme cibulky – řezem dolů, dokud nezezlátnou. Pak přidáme lžičku balzamica, posypeme lžičkou cukru a opékáme i z druhé strany mírně dozlatova. Sejmeme z pánve, přidáme zbytek másla a stejným způsobem připravme na čtvrtky rozkrojené žampiony.
  2. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a opečeme lehce dozlatova na jemné plátky nakrájený česnek. Poté jej i s olejem smícháme se špagetami.
  3. Sušená rajčata namočíme na pět minut do horké vody a přidáme ke špagetám spolu s bazalkou. Podle potřeby osolíme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kartofel kohn - Bavorsko

Kartofel kohn - Bavorsko

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Chilli con Carne

Chilli con Carne

Obrázek Slaný závin podle Petry

Slaný závin podle Petry

Obrázek Čínská směs s rýží

Čínská směs s rýží

Obrázek Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Obrázek Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Vepřová kotleta v zeleninovém kabátku

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Jogurtové lívance

Jogurtové lívance

Obrázek Plněné žampiony s hranolky

Plněné žampiony s hranolky

Obrázek Špagety by Štefano

Špagety by Štefano

TOPlist