Hledat

Čínská směs s rýží

Potřebné přísady:
  • Vepřové maso ( kuřecí)
  • lžíce cukru
  • solamyl
  • olej
  • kapie
  • zmrazená zeleninová čínská směs
  • tmavá sojová omáčka
  • vývar
  • koření na čínu
  • sůl
Postup přípravy:
  1. Maso si nakrájíme na kostičky a zasypeme asi dvěma lžícemi solamylu a pořádně promícháme aby se masíčko pěkně obalilo tím solamylem. Zprudka opečeme na oleji.Maso při opékání nejen mícháme, ale i ty kousky od sebe pěkně rozdělujeme neboť by se mohli k sobě tím solamylem slepit.
  2. Já dám toho oleje víc a když je maso opečené dám ho nabok-vyleji olej a vrátím maso zpět.Do opečeného masíčka dáme asi 1 lžíci cukru.Když cukr tak jakoby zkaramelizuje přidám nakrájenou kapii na malé kostičky a zeleninovou čínskou směs.
  3. Zasypu to troškou koření - nechám chviličku - poté zaleji vývarem. Podle potřeby ještě dosolím a dám 1-2 lžíce sojové omáčky. A nechám dusit doměkka. Mícháme aby se to nepřípálilo…….Já jsem ještě nakonec dolila trochu vývaru a zahustila troškou solamylu, který jsem si pořádně rozmíchala v trošce vody, aby nevznikly hrudky a podle potřeby postupně zahuštovala.
  4. Můžete udělat z masa kuřecího.A místo zmrazené čínské zeleninové směsi dát porek,kapii a houby ( jidášovo ucho )..také si toto jídlo můžete zpestřit mandlemi…
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí s brokolicí

Hovězí s brokolicí

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Tvarohové knedlíky - s jablky

Tvarohové knedlíky - s jablky

Obrázek Romančin zeleninový kotlík

Romančin zeleninový kotlík

Obrázek Francouzský cibulový koláč

Francouzský cibulový koláč

Obrázek Játra na cibulce

Játra na cibulce

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

Obrázek Lasagne

Lasagne

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Špenátové rizoto s grilovanou treskou Skrei

Obrázek Kuřecí prsa na smetaně

Kuřecí prsa na smetaně

Obrázek Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

TOPlist