Hledat

Cizrnová pomazánka - Hummus

Potřebné přísady:
  • 0,5 hrnku cizrny (1 hrnek vařené)
  • 1 malá cibule
  • Sójová omáčka cca 0,5-1 polévková lžíce
  • Umeocet 1-1,5 polévkové lžíce
  • Wurtzl 0,5-1 polévková lžíce
Postup přípravy:
  1. Na noc namočíme cizrnu do vody,do rána zvětší svůj objem téměř dvojnásobně. Do nádoby dejte proto dostatečné množství vody.
  2. Ráno vodu vyměníme.Cizrnu uvaříme ve vodě s plátkem mořské řasy případně přidáme ještě saturejku. Při vaření cizrnu nesolíme. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu. Vaříme do změknutí přibližně 40minut.
  3. Mezitím si nakrájíme cibuli. Po uvaření cizrny jí přidáme k cizrně spolu s umeoctem a sójovou omáčkou. Vše rozmixujeme do kašovité konzistence.
  4. Další alternativou je do takto rozmixované směsi přidat 2 stroužky česneku případně si vytvořit další pomazánku např. s černými olivami bez pecky nebo sušenými rajčaty.
  5. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nepečený malinový dort s oříšky

Nepečený malinový dort s oříšky

Obrázek Pečená zelenina na plechu

Pečená zelenina na plechu

Obrázek Vločkové placky by Romča

Vločkové placky by Romča

Obrázek Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Sýrové kapsy s tofu -rukola salát s řepou - basmati rýží podle Pedra

Obrázek Zeleninové placičky z tofu v troubě by Romča

Zeleninové placičky z tofu v troubě by Romča

Obrázek Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Mléko, sýry, tvaroh z farmy na Žernovce

Obrázek Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Obrázek Ovesný raw jogurt

Ovesný raw jogurt

Obrázek Směs alá De Li

Směs alá De Li

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Hrachová pomazánka s rukolou

Hrachová pomazánka s rukolou

Obrázek Vynikající karamelizované fíky

Vynikající karamelizované fíky

TOPlist