Hledat

Cizrnová pomazánka - Hummus

Potřebné přísady:
  • 0,5 hrnku cizrny (1 hrnek vařené)
  • 1 malá cibule
  • Sójová omáčka cca 0,5-1 polévková lžíce
  • Umeocet 1-1,5 polévkové lžíce
  • Wurtzl 0,5-1 polévková lžíce
Postup přípravy:
  1. Na noc namočíme cizrnu do vody,do rána zvětší svůj objem téměř dvojnásobně. Do nádoby dejte proto dostatečné množství vody.
  2. Ráno vodu vyměníme.Cizrnu uvaříme ve vodě s plátkem mořské řasy případně přidáme ještě saturejku. Při vaření cizrnu nesolíme. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu. Vaříme do změknutí přibližně 40minut.
  3. Mezitím si nakrájíme cibuli. Po uvaření cizrny jí přidáme k cizrně spolu s umeoctem a sójovou omáčkou. Vše rozmixujeme do kašovité konzistence.
  4. Další alternativou je do takto rozmixované směsi přidat 2 stroužky česneku případně si vytvořit další pomazánku např. s černými olivami bez pecky nebo sušenými rajčaty.
  5. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tofunéza light

Tofunéza light

Obrázek Plněná vegetariáská cuketa

Plněná vegetariáská cuketa

Obrázek Fazolky s uzeným tofu

Fazolky s uzeným tofu

Obrázek Pomazánky z červené řepy

Pomazánky z červené řepy

Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Obrázek Pikantní dýňová pomazánka

Pikantní dýňová pomazánka

Obrázek Koláč Bikaina by Romča

Koláč Bikaina by Romča

Obrázek Houbový guláš z ryzce

Houbový guláš z ryzce

Obrázek Zapečené brambory s kozím sýrem

Zapečené brambory s kozím sýrem

Obrázek Vegetataráček

Vegetataráček

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Obrázek Vegetariánska smotana

Vegetariánska smotana

TOPlist