Hledat

Clafoutis s jablky

Potřebné přísady:
  • 600g oloupaná a pokrájené jablka
  • 100g cukr moučka
  • 60g máslo
  • 1 kávová lžička skořice
  • 250ml mléka
  • 75cl rumu
  • 3ks vejce
  • 1ks vanilkový cukr
  • 2/3 hrnku hladké mouky
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na koláč si vymažeme. Jablka rozkrájíme na tenké měsíčky. Na pánev dáme máslo a jablka na něm opečeme. Pánev si dáme na stranu a jablka v ní posypeme 2/3 cukru, skořicí a přelijeme rumem - vše promícháme a přikryjeme pokličkou, necháme cca 30 minut macerovat.
  2. V míse smícháme vejce, vanilkový cukr, mléko, zbytek cukru, špetku soli a postupně zašleháváme předem prosátou hladkou mouku. Jablíčka z pánve slijeme do těsta, šťávu vmícháme dovnitř. Dno formy si vyložíme polovinou plátků jablíček, vlijeme těsto a zbylá jablíčka dáme navrch a lehce je vtlačíme do těsta.
  3. Pečeme dozlatova zhruba 45 minut. Po upečení posypeme moučkových cukrem a podáváme. Tento moučníky se podává nejlépe ihned, dokud je krásně teplý.
  4. Clafoutis - čteme klafuty :-) Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Černoškine prsia

Černoškine prsia

Obrázek Kefírová buchta užasná

Kefírová buchta užasná

Obrázek Lehký dortík

Lehký dortík

Obrázek Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Zitiny borůvkové rezy - neskutočne dobré

Obrázek Tvarožník s jahodami

Tvarožník s jahodami

Obrázek Buchta hrk

Buchta hrk

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Tvarohový koláč s mandarinkou

Tvarohový koláč s mandarinkou

Obrázek Kefírová rychlovka

Kefírová rychlovka

Obrázek Jahodová maškrta

Jahodová maškrta

Obrázek Nutelové rezy

Nutelové rezy

Obrázek Recept - Tricolora řezy

Recept - Tricolora řezy

TOPlist