Hledat

Čočka s vejcem na kyselo aneb stará dobrá klasika

Potřebné přísady:
  • čočka - já dala půl balení
  • vejce - podle počtu osob a mlstnosti jazýčků
  • mouka
  • voda
  • sůl
  • ocet
  • kyselá okurka - jen kdo má rád - (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Čočku dáme do kastrolu a přelijeme množstvím vody tak, aby byla čočka krásně potopená. Necháme dvě hodiny bobtnat. Přilijeme opět vodu tak, aby jsme měli vody jednou tolik jak čočky a vaříme do změknutí.
  2. Když je čočka krásně měkká - ochutnáme, tak přisolíme podle chuti a okzselíme octem - jak kdo má rád. Zahustíme záklepkou.
  3. Záklepka je mouka rozšlehaná s trochou vody. Někdo má rád čočku tak, že se sype a v tom případě nezahušťujeme.
  4. Máme hotovo, teď už jen hodíme vejce na pánvičku a uděláme si volská oka :-))
  5. Kdo chce může také čočku připravovat na cibulce a někdo rád dochucuje cukrem. Takže ve vaření této pochoutky se vaší fantazii meze nekladou.
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Mrkvová polévka se zázvorem

Obrázek Recept - RAW sushi

Recept - RAW sushi

Obrázek Plněná vegetariáská cuketa

Plněná vegetariáská cuketa

Obrázek Ovesný raw jogurt

Ovesný raw jogurt

Obrázek Domácí kokosové mléko - jak na to

Domácí kokosové mléko - jak na to

Obrázek Celerové hranolky by Romča

Celerové hranolky by Romča

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Obrázek Mushroom Tikka Masala

Mushroom Tikka Masala

Obrázek 10 receptů na  Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

10 receptů na Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

Obrázek Panýr indický sýr - by Romča

Panýr indický sýr - by Romča

Obrázek Brokolicová roláda

Brokolicová roláda

TOPlist