Hledat

Crumble s lesním ovocem by Romča

Potřebné přísady:
  • 700-800g směs lesního ovoce
  • 100g cukr

Drobenka:

  • 120g másla
  • 120g hladká mouka
  • 130g cukr třtinový - lze i obyčejný
  • 140g vločky
  • 1-2 kávové lžičky skořice

Kdo chce přidá lžičku perníkového kořeni. Pokud děláte crumble švestkový, určitě nevynechejte.

Postup přípravy:
  1. Do zapékácí misky rozprostřeme ovoce.
  2. Připravíme si drobenku. Do mísy dáme ingredience na drobenku a přidáme změklé máslo. Rukama vypracujeme drobenku. Pokud se drobenka málo drobí, přidejte mouku. Ovoce v zapékací míse pocukrujeme a rovnoměrně zasypeme drobenkou.
  3. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 - 25 minut na 180 stupňů. Řiďte se ovšem hlavně svými zkušenostmi s vaší troubou.
  4. Po upečení necháme malinko zchladnout, ale ne úplně. Crumble je totiž fantasticky nejen studený, ale také ještě teplý a podávaný s vanilkovou zmrzlinou.
  5. Pokud nám zbyde uchovávám v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládovo-ořechový chlebíček

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Mirkova buchta

Mirkova buchta

Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Obrázek Mrkvovo-makové řezy s polevou

Mrkvovo-makové řezy s polevou

Obrázek Rebarborový tvarohový cheesecake

Rebarborový tvarohový cheesecake

Obrázek Višňová bábovka s polevou

Višňová bábovka s polevou

Obrázek Zmrlinová torta s višňami

Zmrlinová torta s višňami

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Ombre nepečený dort

Ombre nepečený dort

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

Obrázek Buchty s mákem by Romča

Buchty s mákem by Romča

TOPlist