Hledat

Crumble s lesním ovocem by Romča

Potřebné přísady:
  • 700-800g směs lesního ovoce
  • 100g cukr

Drobenka:

  • 120g másla
  • 120g hladká mouka
  • 130g cukr třtinový - lze i obyčejný
  • 140g vločky
  • 1-2 kávové lžičky skořice

Kdo chce přidá lžičku perníkového kořeni. Pokud děláte crumble švestkový, určitě nevynechejte.

Postup přípravy:
  1. Do zapékácí misky rozprostřeme ovoce.
  2. Připravíme si drobenku. Do mísy dáme ingredience na drobenku a přidáme změklé máslo. Rukama vypracujeme drobenku. Pokud se drobenka málo drobí, přidejte mouku. Ovoce v zapékací míse pocukrujeme a rovnoměrně zasypeme drobenkou.
  3. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 - 25 minut na 180 stupňů. Řiďte se ovšem hlavně svými zkušenostmi s vaší troubou.
  4. Po upečení necháme malinko zchladnout, ale ne úplně. Crumble je totiž fantasticky nejen studený, ale také ještě teplý a podávaný s vanilkovou zmrzlinou.
  5. Pokud nám zbyde uchovávám v lednici.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dýňánky - dýňové lívance

Dýňánky - dýňové lívance

Obrázek Makovec - rychlý a vynikající

Makovec - rychlý a vynikající

Obrázek Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Korbel piva Cupcakes s Baileys náplní - návod

Obrázek Oříšková ňadérka

Oříšková ňadérka

Obrázek Kropenatá buchta

Kropenatá buchta

Obrázek Nepečená kokosová roláda

Nepečená kokosová roláda

Obrázek Florentinky

Florentinky

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Domácí frgály

Domácí frgály

TOPlist