Hledat

Domácí bezový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 50ks květů
  • 2-3 citrony či limety
  • 2,5l vody
  • 85g kyselina citronová
  • 2,5kg cukru
Postup přípravy:
  1. Květy jenom zlehka opláchneme vodou. Přidáme nakrájené citrony či limety.
  2. Vodu 2,5 litru dáme vařit a necháme přejít varem. Přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme úplně zchladnout.
  3. Po zchladnutí přelijeme květy i s citrony vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin macerovat, přikryté utěrkou. Občas promícháme.
  4. Vymacerované slijeme přes cedník a plenu, či plátýnko a dáme do nerezového kastrolu. Přidáme cukr a dáme na sporák zahřívat do doby, než se cukr rozpustí a ze dna nám budou stoupat bubliny.
  5. Horké vlijeme do láhví či sklenic (sterilizovaných) uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme ve tmě.
  6. Další recepty z bezu:
  7. Med
  8. Ocet
  9. Limonáda
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí salko a pikao a  za pár kaček

Domácí salko a pikao a za pár kaček

Obrázek Klobáskové koláčky

Klobáskové koláčky

Obrázek Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Koka sušenky - low carb a bezlepkové

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Slaný karamel

Slaný karamel

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Plněná vejce

Plněná vejce

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

TOPlist