Hledat

Domácí bezový sirup by Romča

Potřebné přísady:
  • 50ks květů
  • 2-3 citrony či limety
  • 2,5l vody
  • 85g kyselina citronová
  • 2,5kg cukru
Postup přípravy:
  1. Květy jenom zlehka opláchneme vodou. Přidáme nakrájené citrony či limety.
  2. Vodu 2,5 litru dáme vařit a necháme přejít varem. Přidáme kyselinu citronovou. Promícháme a necháme úplně zchladnout.
  3. Po zchladnutí přelijeme květy i s citrony vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodin macerovat, přikryté utěrkou. Občas promícháme.
  4. Vymacerované slijeme přes cedník a plenu, či plátýnko a dáme do nerezového kastrolu. Přidáme cukr a dáme na sporák zahřívat do doby, než se cukr rozpustí a ze dna nám budou stoupat bubliny.
  5. Horké vlijeme do láhví či sklenic (sterilizovaných) uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Skladujeme ve tmě.
  6. Další recepty z bezu:
  7. Med
  8. Ocet
  9. Limonáda
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Malinový sirup

Malinový sirup

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Těsto na domácí pizzu

Těsto na domácí pizzu

Obrázek Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Převod čerstvého droždí na suché

Převod čerstvého droždí na suché

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Kynuté těsto univerzál

Kynuté těsto univerzál

TOPlist