Hledat

Domácí dalamánky

Potřebné přísady:
  • 3dcl+1 polévková lžíce vody
  • půl kostky droždí
  • 1 čajová lžička hnědého cukru
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky celého kmínu
  • 1 polévková lžíce octa
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 10 dkg hladká mouky
  • 20 dkg  pšeničná mouka-tmavá chlebová
  • 20 dkg žitná mouka-tmavá chlebová
  • 1 bílek na potření dalamánků
  • kmín
  • hrubá sůl na posypání
Postup přípravy:
  1. Do vlažné vody s cukrem rozpustíme kvasnice. Mezitím si navážíme ostatní suroviny a dáme do pekárny na program těsto. Po zpracování a vykynutí těsta vytvarujeme za pomoci hladké mouky bochánky. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, znovu necháme nakynout cca 15 minut. Po vykynutí potřeme bílkem a posypeme kmínem  a solí. Pečeme na 180st. v horkovzdušné troubě ,ale nemusíte, já je pekla v plynové. Pečeme 20-25min. Záleží na troubě. Pečeme dozlatova.Do trouby vkládám kastrůlek s horkou vodou. U horkovzdušné není potřeba. Po upečení dalamánky sundáme z plechu, aby zbytečně netvrdly a přikryjeme utěrkou.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

TOPlist