Hledat

Domácí lučina

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitního bílého jogurtu (já používám Holandia)
  • 150 g zakysané smetany
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava domácí lučiny je velmi jednoduchá. Stačí smíchat jogurt se zakysanou smetanou a špetkou soli a pořádně rozmíchat, aby vznikla kladká konzistence. Tuto směs necháme několik hodin (já nechávám vždy přes noc) v lednici vykapat v plátýnku zavěšeném ve vyšší nádobě, tak aby na dně bylo dostatek prostoru pro vykapanou syrovátku.
  2. Jogurt vybírejte opradu kvalitní, spíše tučnější a především bez škrobů. Mě se jako ideální osvědčila Holandia, protože je sama o sobě krásně hustá a někdy ani nepřidávám zakysanou smetanu. Pokud máte ale raději krémovější strukturu, použijte 15% zakysanou smetanu (opět bez škrobů či jiných zahušťovadel). Lučina bude sice maličko tučnější, ale vynikající!!! A jak už určitě všichni víme, dobrých tuků se není třeba obávat!! 😊 Takže směle do toho!! 😊 Dobrou chuť 😊
  3. Doba přípravy: 5 minut + několik hodin na oddělení syrovátky v lednici.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fialkový med

Fialkový med

Obrázek Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt

Obrázek Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Protizánětlivý čaj se zázvorem a kurkumou

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

Obrázek Vynikající sýrová roláda

Vynikající sýrová roláda

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Banánové lívance

Banánové lívance

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Obrázek Povidla pečená v troubě

Povidla pečená v troubě

Obrázek Sirup z meduňky

Sirup z meduňky

Obrázek Vobyčejná polifka

Vobyčejná polifka

TOPlist