Hledat

Domácí lučina

Potřebné přísady:
  • 200 g kvalitního bílého jogurtu (já používám Holandia)
  • 150 g zakysané smetany
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Příprava domácí lučiny je velmi jednoduchá. Stačí smíchat jogurt se zakysanou smetanou a špetkou soli a pořádně rozmíchat, aby vznikla kladká konzistence. Tuto směs necháme několik hodin (já nechávám vždy přes noc) v lednici vykapat v plátýnku zavěšeném ve vyšší nádobě, tak aby na dně bylo dostatek prostoru pro vykapanou syrovátku.
  2. Jogurt vybírejte opradu kvalitní, spíše tučnější a především bez škrobů. Mě se jako ideální osvědčila Holandia, protože je sama o sobě krásně hustá a někdy ani nepřidávám zakysanou smetanu. Pokud máte ale raději krémovější strukturu, použijte 15% zakysanou smetanu (opět bez škrobů či jiných zahušťovadel). Lučina bude sice maličko tučnější, ale vynikající!!! A jak už určitě všichni víme, dobrých tuků se není třeba obávat!! 😊 Takže směle do toho!! 😊 Dobrou chuť 😊
  3. Doba přípravy: 5 minut + několik hodin na oddělení syrovátky v lednici.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Skořicoví šneci by Romča

Skořicoví šneci by Romča

Obrázek Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Jak vypadá skrytá reklama na Ayahuascu ?

Obrázek Salát s krevetami by Romča

Salát s krevetami by Romča

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Obrázek Jablečné lívance

Jablečné lívance

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Obrázek Bounty tyčinky

Bounty tyčinky

Obrázek Pórkový koláč od Markétky

Pórkový koláč od Markétky

Obrázek Extrakt ze skořicové kůry

Extrakt ze skořicové kůry

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Zkouška vztahu po hanácku

Zkouška vztahu po hanácku

TOPlist