Hledat

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

Potřebné přísady:
  • 2 žloutky
  • Kukuřičný škrob 2 polévkové lžíce
  • Vanilkový lusk
  • 1/4 l mléka - nejlépe z mlékomatu - čím kvalitnější tím lepší
  • 5 lžic cukru - lepší je hnědý, ale záleží na vás. Cukru může být i méně podle vaší chuti
  • 2 ks tvarohu - nejlepší je doma dělaný, ale když není tak alespoň balený ten ve vaničkách není dobrý
Postup přípravy:
  1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Do kastrolu dáme cukr a vanilkový lusk a zahřejeme, aby se uvolnila chuť vanilky. Po chvilce stáhneme z ohně a přidáme žloutky a důkladně promícháme. Přidáme mléko a povaříme cca 8 minut.
  2. Mezitím si do hrnečku připravíme 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu a promícháme vidličkou s trochou mléka a vlijeme do kastrolu. Teď již jen mícháme do zhoustnutí. Pudink je řidší, ale to je dobře. Budeme k němu přidávat tvaroh tak aby jsme neměli pribiňáček příliš hutný. Po zhoustnutí stáhneme a necháme zchladnout. Do misky nebo kastrolu dáme tvarohy a k nim přilijeme již připravený pudink a mixujeme dohladka. Doporučuji mixovat šlehačem nejméně 5 minut.
  3. Poté nalijeme do připravených nádob a dáme do lednice a máme hotovo.
  4. Dobrou chuť!
Ostatní

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pusinky pro pejsky

Pusinky pro pejsky

Obrázek Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Borůvkovo tvarohová zmrzlina

Obrázek Extrakt ze skořicové kůry

Extrakt ze skořicové kůry

Obrázek Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Obrázek Posuch

Posuch

Obrázek Domácí lesk na rty by Romča

Domácí lesk na rty by Romča

Obrázek Vuřty podle Zbyňka

Vuřty podle Zbyňka

Obrázek Ovesné banánové sušenky

Ovesné banánové sušenky

Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt

Obrázek Humus s pečenou dýní

Humus s pečenou dýní

TOPlist