Hledat

Domácí rohlíčky od Michaely

Potřebné přísady:
  • 10g kmín
  • 25g droždí
  • 2 lžíce máslo
  • 250ml mléko
  • 250 ml polohrubá mouka
  • špetka soli
  • tuk na vymazání plechu1 vejce na potření
  • 1 žloutek
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoří puchýře. Těsto necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník silný asi 5 mm.Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohlíky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout..Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem nebo mákem, každý podle své chuti. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
  2. Dobrou chuť !!!
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Pitta chléb

Pitta chléb

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

TOPlist