Hledat

Domácí rohlíčky od Michaely

Potřebné přísady:
  • 10g kmín
  • 25g droždí
  • 2 lžíce máslo
  • 250ml mléko
  • 250 ml polohrubá mouka
  • špetka soli
  • tuk na vymazání plechu1 vejce na potření
  • 1 žloutek
Postup přípravy:
  1. Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoří puchýře. Těsto necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník silný asi 5 mm.Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohlíky můžeme ohnout do tvaru podkovy. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout..Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem nebo mákem, každý podle své chuti. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
  2. Dobrou chuť !!!
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

TOPlist