Hledat

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek pšeničného lepku
  • 1 hrnek vody
  • 1lžíce shoyu
  • 2 lžíce výběrové hladké mouky
Postup přípravy:
  1. Hrnek lepku smícháme v míse hladkou mouku, lžící shoyu a vodou. Vše promícháme já propracuji pak ještě rukou a necháme odpočívat nejméně hodinu. Já ale nechávám přes noc a seitain krásně nabobtná. Způsob výroby seitainu přímo z lepku je mnohem rychlejší na přípravu než vymývat mouku.
  2. Po na botnání vaříme v silném slaném zeleninovém vývaru u menších plátků je to cca 30 minut a větších kusů asi 45 min.
Veganské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dýňové máslo - vegan

Dýňové máslo - vegan

Obrázek Chia puding - Dobrožrúti

Chia puding - Dobrožrúti

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Batátovo-šošovicový nákyp

Batátovo-šošovicový nákyp

Obrázek Rodinný makovník s karobom

Rodinný makovník s karobom

Obrázek Sýr z kešu podle De Li

Sýr z kešu podle De Li

Obrázek Dýňovka tak trochu jinak by Romča

Dýňovka tak trochu jinak by Romča

Obrázek Čína ze sojových kostek - vegan

Čína ze sojových kostek - vegan

Obrázek Ovocné smoothie - Dobrožrúti

Ovocné smoothie - Dobrožrúti

Obrázek Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Hummus se sušenými rajčaty a bazalkou

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

Obrázek Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

TOPlist