Hledat

Domácí seintain z pšeničného lepku by Romča

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek pšeničného lepku
  • 1 hrnek vody
  • 1lžíce shoyu
  • 2 lžíce výběrové hladké mouky
Postup přípravy:
  1. Hrnek lepku smícháme v míse hladkou mouku, lžící shoyu a vodou. Vše promícháme já propracuji pak ještě rukou a necháme odpočívat nejméně hodinu. Já ale nechávám přes noc a seitain krásně nabobtná. Způsob výroby seitainu přímo z lepku je mnohem rychlejší na přípravu než vymývat mouku.
  2. Po na botnání vaříme v silném slaném zeleninovém vývaru u menších plátků je to cca 30 minut a větších kusů asi 45 min.
Veganské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Obrázek Špízy bez masa (vegan) se šťouchanými brambory s cibulkou

Špízy bez masa (vegan) se šťouchanými brambory s cibulkou

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Hnedá basmati ryža - risotto

Hnedá basmati ryža - risotto

Obrázek Kapustová polévka by Romča

Kapustová polévka by Romča

Obrázek Kokosovo-čokoládová panna cotta

Kokosovo-čokoládová panna cotta

Obrázek Nougat kocky

Nougat kocky

Obrázek Krvavá poppy bábovka

Krvavá poppy bábovka

Obrázek Chia valentínske raňajky

Chia valentínske raňajky

Obrázek Smoothie 2 - Dobrožrúti

Smoothie 2 - Dobrožrúti

Obrázek Mrkvový krém s pečeným feniklom

Mrkvový krém s pečeným feniklom

Obrázek Čoládové muffiny s andskou soľou

Čoládové muffiny s andskou soľou

TOPlist