Hledat

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Potřebné přísady:
  • 200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
  • 100g máslo v pokojové teplotě
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hladká špadová mouka
  • 1/2 hrnku cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce mléko
  • 1ks vejce
  • šperky soli
  • lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.
  3. Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.
  5. Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Vynikající rychlé lívance nekynuté -  vůbec to není poznat

Vynikající rychlé lívance nekynuté - vůbec to není poznat

Obrázek Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Korenistý raňajkový lievanec s rozmarínom

Obrázek Melounové cupcakes

Melounové cupcakes

Obrázek Dýňová omáčka k těstovinám

Dýňová omáčka k těstovinám

Obrázek Karamel

Karamel

Obrázek Turecký med

Turecký med

Obrázek Ovesné banánové palačinky

Ovesné banánové palačinky

Obrázek Očista střev - lněné semínko a kefír

Očista střev - lněné semínko a kefír

Obrázek Mandlové máslo

Mandlové máslo

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

TOPlist