Hledat

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Potřebné přísady:
  • 200g čokoláda na vaření s vyšším podílem kakaa
  • 100g máslo v pokojové teplotě
  • 1 hrnek polohrubá mouka
  • 1 hrnek hladká špadová mouka
  • 1/2 hrnku cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 polévková lžíce mléko
  • 1ks vejce
  • šperky soli
  • lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Čokoládu nasekáme na kousky. Obě mouky smícháme s práškem do pečiva a prosijeme, přidáme sůl.
  3. Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce a mléko a vařečkou nebo rukama vpracujeme obě mouky.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a lžící dáme na plech takové hromádka viz. foto.
  5. Pečeme cca 8-10 minut dozlatova, vyndáme, necháme vychladnout. Pozor jsou hodně křehké.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pizza těsto by Romča

Pizza těsto by Romča

Obrázek Melounové cupcakes

Melounové cupcakes

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek Dřevěné válečky na těsto

Dřevěné válečky na těsto

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Pusinky pro pejsky

Pusinky pro pejsky

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Domácí müsli s ořechy

Domácí müsli s ořechy

Obrázek Pošírovaná hruška s karamelem

Pošírovaná hruška s karamelem

Obrázek Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

Obrázek Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

Domácí kokosový peeling - jak využít zbytky kokosu z kokosového mléka

TOPlist