Hledat

Dortík Bora Bora

Potřebné přísady:

Na těsto:

  • 100 g hodně měkkého másla
  • 140 g moučka cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 4 vejce - z toho 1 celé vejce přijde do těsta a 3 žloutky, 3 bílky na bílkovou čepici
  • 100 g hladké mouky
  • 3 rovné čajové lžičky prášku do pečiva
  • 50 g škrobu
  • 50 ml mléka
  • 75 g čokoládových vloček

Na sněhovou čepici:

  • 120 g cukr moučka
  • 100 g mletých lístkových oříšků
Postup přípravy:
  1. Troubu předehřejeme na 150°C horkovzduch. Dortovou formu vytřeme olejem-ja použila olejový spray. 3 vajíčka oddělíme žloutky od bílku.
  2. V míse ušleháme měkké máslo a přidáváme postupně cukr, vanilkový cukr, sůl, přidáme 1 celé vejce, stále mixujeme a 3 zloutky-jeden po druhém vmícháváme..Mouku smícháme se škrobem a práškem do pečiva a sypeme k máslové směsi střídavě s mlékem. Pak mixujeme alespoň 2 minuty vše na maximum.
  3. Pak jen ručně přimícháme 50 g čokoládových vloček. Testo dáme do formy a uhladíme do roviny.
  4. Sníh ušleháme do tuhá a opravdu z lehká přimícháme oříšky smíchané s cukrem. Dáme na těsto a též lehce uhladíme do roviny. Posypeme zbytkem 25 g čokoládovými vločkami.
  5. Pečeme hodinu - je to neuvěřitelné šťavnatý a luxusní!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocné řezy od Ivanky

Ovocné řezy od Ivanky

Obrázek Kynuté hřebeny od Reny Naty

Kynuté hřebeny od Reny Naty

Obrázek Vanilkove nebo

Vanilkove nebo

Obrázek Trdlouši s ořechy

Trdlouši s ořechy

Obrázek Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Obrázek Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Rafaello z Delissy- nejlepší na světě

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Kropenatá buchta

Kropenatá buchta

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Blesková bublanina

Blesková bublanina

Obrázek Biskupský chlebíček z bílků

Biskupský chlebíček z bílků

Obrázek Jahodová buchta

Jahodová buchta

TOPlist