Hledat

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Potřebné přísady:

Drobenka

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 1 vanilkový cukru
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva

Tvarohová náplň

  • 80 ml mléka
  • 500 g tvarohu (tučný ve vaničce)
  • 1 vejce
  • 130 g cukru moučka
  • 500 g borůvek (nebo směs drobného ovoce s vyšším podílem sladkého druhu)
Postup přípravy:
  1. Zapneme troubu na 180° (horkovzduch na 160°C) , hluboký plech (30 x 40 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Necháme povolit máslo na drobenku. Pak přisypeme oba cukry a mouku smíchanou s prášekem do pečiva. Rukou vypracujeme drobenku, která netvoří příliš žmolků (má velký podíl mouky a je poměrně sypká).
  3. Do mísy vložíme všechny ingredience na tvarohovou vrstvu a metličkou rozmícháme do hladka.
  4. Omyjeme a odstopkujeme ovoce.
  5. Na dno plechu dáme 2/3 drobenky a vyrovnáme, aby všude byla stejná vrstva. Posypeme ovocem tak, aby ovoce zakrývalo celou plochu těsta. Na ovoce nalijeme tvarohovou náplň a stěrkou jí rovnoměrně rozetřeme opět po celé ploše plechu. Náplň proteče kolem ovoce a v podstatě se s ním spojí do jedné vrstvy. Nahoru rozdělíme zbytek drobenky a vložíme do rozpálené trouby.
  6. Pečeme 50 - 60 minut do zlatova.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynutý rebarborový koláč

Kynutý rebarborový koláč

Obrázek Letní třešňový dort

Letní třešňový dort

Obrázek Bábovka z Besedy

Bábovka z Besedy

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč

Obrázek Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Obrázek Super rychlý tvarohový koláč

Super rychlý tvarohový koláč

Obrázek Eskymo řezy

Eskymo řezy

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

Obrázek Kakaová buchta s tvarohem

Kakaová buchta s tvarohem

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Jogurtová buchta - rychlovka

Jogurtová buchta - rychlovka

TOPlist