Hledat

Dušená dýně s jasmínovou rýží

Potřebné přísady:
  • 1 velká mrkev a o trochu víc dýně
  • limetová šťáva
  • petržel kudrnka
  • mletý kardamon
  • sezamové semínko
  • sůl, pepř
  • hrnek jasmínové rýži (hrst na porci)
  • 4 hřebíčky
  • špetka hořčičných semínek
  • několik kuliček pepře
  • lžička kari koření
  • sůl
Postup přípravy:
  1. V hrnci rozpálíme lžíci olivového oleje a přihodíme hřebíček, hořčičné semínko, a kari koření. Zamícháme a až začne vonět, přisypeme rýži. Chvíli restujeme a až rýže začíná bělat, přilijeme horkou vodu tak aby rýže byla ponořená. Z hrnce se může hodně kouřit. Vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání. Až je voda vyvařená, hrnec přikryjeme pokličkou a rýži necháme dojít.
  2. Na pánvi orestujeme pokrájenou dýni a mrkev na kostičky, přidáme špetku kardamonu a sůl. Pak podlijeme vodou (asi decka a půl) a necháme dusit dokud není zelenina měkká (asi 10 minut). Pak zakápneme limetovou šťávou, dochutíme a přimícháme petrželovou nať a sezamové semínko. Ke konci můžeme přidat lžíci másla, aby se udělala jemná omáčka.
  3. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočková s ředkvičkou

Čočková s ředkvičkou

Obrázek Domácí raw nutela

Domácí raw nutela

Obrázek Průjem z berušek - Smothie - by Romča

Průjem z berušek - Smothie - by Romča

Obrázek Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

Plum Reversed Cake - Švestková rychlovka

Obrázek Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Obrázek Adzuki

Adzuki

Obrázek Petrželový krém

Petrželový krém

Obrázek Zeleninový krém vege

Zeleninový krém vege

Obrázek Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Lívance - kváskové s ovesnými vločkami

Obrázek Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Fenykl s fazolemi a ztraceným vejcem

Obrázek Hummus

Hummus

Obrázek Žampiónový krém by Romča

Žampiónový krém by Romča

TOPlist