Hledat

Dušená dýně s jasmínovou rýží

Potřebné přísady:
  • 1 velká mrkev a o trochu víc dýně
  • limetová šťáva
  • petržel kudrnka
  • mletý kardamon
  • sezamové semínko
  • sůl, pepř
  • hrnek jasmínové rýži (hrst na porci)
  • 4 hřebíčky
  • špetka hořčičných semínek
  • několik kuliček pepře
  • lžička kari koření
  • sůl
Postup přípravy:
  1. V hrnci rozpálíme lžíci olivového oleje a přihodíme hřebíček, hořčičné semínko, a kari koření. Zamícháme a až začne vonět, přisypeme rýži. Chvíli restujeme a až rýže začíná bělat, přilijeme horkou vodu tak aby rýže byla ponořená. Z hrnce se může hodně kouřit. Vaříme na mírném ohni za občasného zamíchání. Až je voda vyvařená, hrnec přikryjeme pokličkou a rýži necháme dojít.
  2. Na pánvi orestujeme pokrájenou dýni a mrkev na kostičky, přidáme špetku kardamonu a sůl. Pak podlijeme vodou (asi decka a půl) a necháme dusit dokud není zelenina měkká (asi 10 minut). Pak zakápneme limetovou šťávou, dochutíme a přimícháme petrželovou nať a sezamové semínko. Ke konci můžeme přidat lžíci másla, aby se udělala jemná omáčka.
  3. Zdroj viz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Domácí jogurt - z obchodu již nekupuji

Obrázek Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Domácí máslo - v obchodě nekupuji

Obrázek Fazolky s uzeným tofu

Fazolky s uzeným tofu

Obrázek Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Vynikající bulgur se žampióny (i chlapi si pošmáknou)

Obrázek Domácí medvídci

Domácí medvídci

Obrázek Panýr indický sýr - by Romča

Panýr indický sýr - by Romča

Obrázek Jarní vegetariánský kastrůlek

Jarní vegetariánský kastrůlek

Obrázek "Sekaná" z údeného tofu

"Sekaná" z údeného tofu

Obrázek Horké ovoce

Horké ovoce

Obrázek Opilá Vdova

Opilá Vdova

Obrázek Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Zelné karbanátky s bramborem a zeleným salátem by Romča

Obrázek Rukolový salát s kozím sýrem  - lehká večeře

Rukolový salát s kozím sýrem - lehká večeře

TOPlist