Hledat

Dvojaký tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Cesto 1:

  • 300 g HL múky
  • 2 PL kakaa
  • 100 g Palmarínu
  • 100 g prášk. cukru
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 4 PL vlažnej vody

Plnka:

  • 1 kg tvarohu
  • 50 g masla
  • 150 g prášk. cukru
  • 50 g hrozienok
  • 1 vajce
  • 1 žltok

Cesto 2:

  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 5 PL vlažnej vody
  • 250 g HL múky
  • 1 dl oleja
  • 1/2 kypriaceho prášku
Postup přípravy:
  1. V mise zmiešame všetky suroviny na 1. cesto, vypracujeme ho a vyvaľkáme na plát, ktorý dáme na vymastený plech. Pripravíme si plnku: všetky suroviny okrem hrozienok vymiešame do peny, pridáme hrozienka a natrieme na cesto.
  2. Pripravíme si 2. cesto: Cukor s vajíčkami vyšľaháme, postupme pridáme vodu. potom pridáme múku s kypracim práškom, pomaly prilejeme olej a zľahka primiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Vylejeme na tvarohovú masu. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly asi 30 minút.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bielková torta

Bielková torta

Obrázek Lemon Ginger and Pepper Cake

Lemon Ginger and Pepper Cake

Obrázek Nepečná Monte torta

Nepečná Monte torta

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Bábovka Tatranka

Bábovka Tatranka

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Rychlá kakaová buchta

Rychlá kakaová buchta

Obrázek Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Mňamózní ovocný dort ze zakysané smetany

Obrázek České buchty

České buchty

Obrázek Makový orgasmus

Makový orgasmus

Obrázek Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Jablečné šátečky z jogurtového těsta

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

TOPlist