Hledat

Dvoubarevná tvarohová buchta

Potřebné přísady:

Tmavé těsto:

  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • citronová kůra (opravdu nemusí být!)

Tvarohové těsto:

  • 2 tvarohy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding nevařit – vsypat prášek
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
Postup přípravy:
  1. Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
  2. Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
  3. Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch
  4. Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bábovka ala Naty

Bábovka ala Naty

Obrázek Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Obrázek Nutellová hvězda

Nutellová hvězda

Obrázek Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Jablečnopudinková piškotka - moc dobrý dezertík

Obrázek Rychlý perníkový dortík

Rychlý perníkový dortík

Obrázek Kuličková buchta

Kuličková buchta

Obrázek Litý koláč s meruňkami

Litý koláč s meruňkami

Obrázek Rychlý a úchvatný perníček

Rychlý a úchvatný perníček

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Cheescake

Cheescake

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek Svatební koláčky

Svatební koláčky

TOPlist