Hledat

Dvoubarevná tvarohová buchta

Potřebné přísady:

Tmavé těsto:

  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • citronová kůra (opravdu nemusí být!)

Tvarohové těsto:

  • 2 tvarohy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding nevařit – vsypat prášek
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
Postup přípravy:
  1. Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
  2. Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
  3. Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch
  4. Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Obrázek Kysnutý kapustový koláč

Kysnutý kapustový koláč

Obrázek Vdolky

Vdolky

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Pařížská roláda

Pařížská roláda

Obrázek Makoví šneci

Makoví šneci

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Jahodový pohár podle Sylvie

Jahodový pohár podle Sylvie

Obrázek Ovocný chlebíček s borůvkami

Ovocný chlebíček s borůvkami

Obrázek Tvarožník s jahodami

Tvarožník s jahodami

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

Obrázek Švédský tvarohový koláč

Švédský tvarohový koláč

TOPlist