Hledat

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Potřebné přísady:
  • tevice 1 kg
  • extra panenský olivový olej trochu
  • soľ štipka
  • čierne korenie štipka

Orechové pesto:

  • 50 g vlašských orechov (opečených)
  • 2 ks jarné cibuľky nakrájané na jemno
  • 1 stroužek cesnaku (prelisovaný)
  • 50 g rukoly
  • 3 lžíce vlašských ořechů
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
Postup přípravy:
  1. Tekvicu rozrežeme na 8 mesiačikov. Odstránime semienka a vlákna, ale kožu ponecháme. Celé mesiačiky potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre prehriatej na 220°C asi 20-25 minút, pokým nebude mäkká, pričom v polovičke pečenia ju otočíme.
  2. Medzitým si spravíme pesto. Orechy, jarné cibuľky, cesnak a rukolu dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Mixér necháme ísť a pomaly prilievame oleje. Pesto ochutíme soľou a korením.
  3. Pečenú tekvicu podávame s pestom a extra listami rukoly.
  4. Zdroj viz odkaz
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Buchtičky s krémem od Lucky

Buchtičky s krémem od Lucky

Obrázek Čočkové ragú Bolognese

Čočkové ragú Bolognese

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Kuře s ořechovou  nádivkou

Kuře s ořechovou nádivkou

Obrázek Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Králík na česneku se špenátem a bramborovými knedlíky

Obrázek Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Babiččiny španělské ptáčky

Babiččiny španělské ptáčky

Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

TOPlist