Hledat

Dýňová omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • polovina dýně hokkaidó
  • 1ks cibule
  • 1ks ricotta
  • máslo
  • sůl
  • smetana
  • sušená rajčata v oleji
  • slanina
  • pepř
  • lahůdkové droždí
  • strouhaný parmazán
Postup přípravy:
  1. Do kastrolku dáme máslo a přidáme cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, mícháme a po chvilce přidáme sušená rajčata. Hrnec odstavíme, část slaniny, cibule a rajčat dáme stranou. Dýni zbavíme konců a jadérek, neloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Přidáme do hrnce ve kterém máme část cibule atd a restujeme, můžeme přidat ještě kousek másla. Po zarestování zalijeme trochou vody a necháme vařit do změknutí. Kdo chce může dýni péči v troubě je pak chuťově zajímavější. Po změknutí přidáme ricottu a smetanu a necháme provařit, osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a lahůdkové droždí. Dáme do mixéru a necháme milovat do hladka. Kdo chce použije tyčový mixér. Omáčku přelijeme zpět, přidáme odebrané množství směsi cibule, rajčat a slaniny. Nakonec přidáme strouhaný parmazán, promícháme a máme hotovo. Podáváme s těstovinami podle vlastního výběru.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Vynikající sýrovo-česnekové plátky, kynuté i nekynuté

Obrázek Zázvorový sirup

Zázvorový sirup

Obrázek Domácí bezový sirup by Romča

Domácí bezový sirup by Romča

Obrázek Jogurtové koblížky od Stáni

Jogurtové koblížky od Stáni

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek GHÍ

GHÍ

Obrázek Sýrové krekry

Sýrové krekry

Obrázek Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Vafle z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Obrázek Šunkový závin s cuketou

Šunkový závin s cuketou

Obrázek Domácí pomazánkové máslo

Domácí pomazánkové máslo

Obrázek Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

TOPlist