Hledat

Dýňová omáčka k těstovinám

Potřebné přísady:
  • 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
  • 1 velká cibule nasekaná na drobno
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lřička koření Adžika
  • 1 velký stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ
  • špetka oregana
  • 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
  • sůl, pepř
  • olej
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.
  2. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.
  3. Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.
  4. Poznámka:
  5. Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Domácí bezový med by Romča

Domácí bezový med by Romča

Obrázek Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Odpolední mlsota - Jablečné lívance

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Česnek aneb co o něm možná nevíte - pár receptů z česneku právě pro Vás

Česnek aneb co o něm možná nevíte - pár receptů z česneku právě pro Vás

Obrázek Filetovaný pomeranč

Filetovaný pomeranč

Obrázek Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Obrázek Skořicoví šneci by Romča

Skořicoví šneci by Romča

Obrázek Sušenky pro pejsky - domácí

Sušenky pro pejsky - domácí

Obrázek Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Obrázek Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

Domácí majonéza - tatarská omáčka bez vajec

TOPlist