Hledat

Dýňová omáčka k těstovinám

Potřebné přísady:
  • 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
  • 1 velká cibule nasekaná na drobno
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lřička koření Adžika
  • 1 velký stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ
  • špetka oregana
  • 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
  • sůl, pepř
  • olej
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.
  2. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.
  3. Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.
  4. Poznámka:
  5. Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horká čokoláda s pomerančem

Horká čokoláda s pomerančem

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Brusinkové želé

Brusinkové želé

Obrázek Domácí lučina

Domácí lučina

Obrázek Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Jahody s čokoládovou pěnou podle Mirky

Obrázek Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Košík na vajíčka aneb konec rozbitým vejcím

Obrázek Těsto na domácí pizzu

Těsto na domácí pizzu

Obrázek Pórkový koláč od Markétky

Pórkový koláč od Markétky

Obrázek Tipy našich babiček

Tipy našich babiček

Obrázek Horká čokoláda s marshmallow

Horká čokoláda s marshmallow

Obrázek Jablečná povidla pečená v troubě

Jablečná povidla pečená v troubě

Obrázek Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

TOPlist