Hledat

Dýňová omáčka k těstovinám

Potřebné přísady:
  • 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
  • 1 velká cibule nasekaná na drobno
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lřička koření Adžika
  • 1 velký stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • muškátový květ
  • špetka oregana
  • 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
  • sůl, pepř
  • olej
  • máslo
Postup přípravy:
  1. Na oleji opečeme cibuli do zlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.
  2. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla.
  3. Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.
  4. Poznámka:
  5. Masomilci nechť do omáčky přidají nasekanou šunku, moravské uzené, pečené kousky kuřecího masa atd.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek DIY Levandulová koupelová sůl

DIY Levandulová koupelová sůl

Obrázek Ďáblova barevná vejce

Ďáblova barevná vejce

Obrázek Dekorace transferem by Romča

Dekorace transferem by Romča

Obrázek Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Obrázek Sirup z meduňky

Sirup z meduňky

Obrázek Horčice z cukety podle Jitušky

Horčice z cukety podle Jitušky

Obrázek Bramborové placky - Želnava

Bramborové placky - Želnava

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Domácí smetánek

Domácí smetánek

Obrázek Domácí bezová limonáda by Romča

Domácí bezová limonáda by Romča

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

TOPlist