Hledat

Dýňové máslo - vegan

Potřebné přísady:
  • cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
  • 1 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/2 šálku jablečné šťávy
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.
  2. Poté necháme hodinu vychladnout. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.
  3. Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte
  4. Zdroj viz odkaz
Veganské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan

Čočkové burgery (Scott Jurek) - vegan

Obrázek Zelená polievka

Zelená polievka

Obrázek Obedový šalátik

Obedový šalátik

Obrázek Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Obrázek Agent orange - výrobek roku Chillibraní 2014

Agent orange - výrobek roku Chillibraní 2014

Obrázek Veganské řízky z bedel

Veganské řízky z bedel

Obrázek  Raňajková kaša

Raňajková kaša

Obrázek Vege sekaná z fazole nebo čočky s bramborovou kaší

Vege sekaná z fazole nebo čočky s bramborovou kaší

Obrázek Chia ovsené raňajky

Chia ovsené raňajky

Obrázek Chia valentínske raňajky

Chia valentínske raňajky

Obrázek Nátierka červenorepka

Nátierka červenorepka

Obrázek Cícerové ,,Ovsenotto,,

Cícerové ,,Ovsenotto,,

TOPlist