Hledat

Dýňové máslo - vegan

Potřebné přísady:
  • cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
  • 1 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/2 šálku jablečné šťávy
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.
  2. Poté necháme hodinu vychladnout. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.
  3. Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte
  4. Zdroj viz odkaz
Veganské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Celozrnné palačinky s uzeným tofu a špenátem - vegan

Obrázek Indická Zeleninová polievka

Indická Zeleninová polievka

Obrázek Porridge

Porridge

Obrázek Pomarančovo-mrkvový koláč

Pomarančovo-mrkvový koláč

Obrázek Raňajkové smoothie - Dobrožrúti

Raňajkové smoothie - Dobrožrúti

Obrázek Veganské  plněné  papriky s rajskou omáčkou

Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou

Obrázek Rodinný makovník s karobom

Rodinný makovník s karobom

Obrázek Čoládové muffiny s andskou soľou

Čoládové muffiny s andskou soľou

Obrázek Recept - Domácí Kenya Burger

Recept - Domácí Kenya Burger

Obrázek Smoothie 2 - Dobrožrúti

Smoothie 2 - Dobrožrúti

Obrázek Tempeh na žampionech podle De LI

Tempeh na žampionech podle De LI

Obrázek Perník bez vajec s jablky - (vegan)

Perník bez vajec s jablky - (vegan)

TOPlist