Hledat

Dýňové máslo - vegan

Potřebné přísady:
  • cca 4 šálky čerstvé dýně na kostičky
  • 1 1/4 šálku javorového sirupu
  • 1/2 šálku jablečné šťávy
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžička soli
Postup přípravy:
  1. Příprava je opravdu snadná. Všechny výše uvedené suroviny dáme do hrnce, promícháme a na mírném plameni vaříme po dobu 5-6 hodin. Hotovo máme, pokud nám vznikne hustá a celistvá hmota.
  2. Poté necháme hodinu vychladnout. Poté přeložíme do uzaviratelných sklenic. Máslo nám vydrží týden v lednici nebo po dobu 6 měsíců v mrazáku, popř. můžeme zavařit.
  3. Náš tip: Ke snídani doporučujeme natřít housku trochou tvarohem a dýňovým máslem, uvidíte, že si pochutnáte
  4. Zdroj viz odkaz
Veganské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kapustová polévka by Romča

Kapustová polévka by Romča

Obrázek Hríbové risotto

Hríbové risotto

Obrázek Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

Jahodovo-banánový koktejl s kokosovým mlékem by Romča

Obrázek Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Jablková ovsená kaša aj pre najmenších

Obrázek Cviknies s datlovou pastou

Cviknies s datlovou pastou

Obrázek Pomarančovo-mrkvový koláč

Pomarančovo-mrkvový koláč

Obrázek Raňajkové smoothie - Dobrožrúti

Raňajkové smoothie - Dobrožrúti

Obrázek Kapustová polévka podle De LI

Kapustová polévka podle De LI

Obrázek Mrkvový krém s pečeným feniklom

Mrkvový krém s pečeným feniklom

Obrázek Banánovo-cícerové kari

Banánovo-cícerové kari

Obrázek Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Obrázek Sojové chilly con carne s kari rýží -  (vegan)

Sojové chilly con carne s kari rýží - (vegan)

TOPlist