Hledat

Dýňové perníčky

Potřebné přísady:
  • 150g vařené dýně
  • 1ks vejce
  • 100g medu
  • 100g másla
  • 120g fruktózy
  • 400g špaldové mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • perníkové koření
  • šťáva z citronu
  • 2 polévkové lžíce tuzemského rumu
  • 20g fruktózy na polevu
Postup přípravy:
  1. Dýni uvaříme, usušíme a omixujeme na pyré, přidáme vejce, med, fruktózu a vymícháme dohladka. Přidáme mouku, koření a máslo. Pokud se má, těsto lepí, přidáme mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici do druhého dne uložte.
  2. Druhý den vyndáme těsto z lednice a vyválíme na cca 0,5 cm plát. Vykrajujeme požadované tvary a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca 12 minut na 170 stupňů.
  3. Potíráme směsí z 20g fruktoózy a 2 polévkových lžic tuzemáku a citronové šťávy. Zdobíme čokoládou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mozartovy špičky s oříšky

Mozartovy špičky s oříšky

Obrázek Mocca zvonečky

Mocca zvonečky

Obrázek Marcipánovo-máslové sušenky

Marcipánovo-máslové sušenky

Obrázek Kokosové rohlíčky strojkové

Kokosové rohlíčky strojkové

Obrázek Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Obrázek Zázvorky

Zázvorky

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Obrázek Vánoční sušenky Speculatius

Vánoční sušenky Speculatius

Obrázek Nugátová kolečka

Nugátová kolečka

Obrázek Mrkvánky

Mrkvánky

TOPlist