Hledat

Dýňové perníčky

Potřebné přísady:
  • 150g vařené dýně
  • 1ks vejce
  • 100g medu
  • 100g másla
  • 120g fruktózy
  • 400g špaldové mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • perníkové koření
  • šťáva z citronu
  • 2 polévkové lžíce tuzemského rumu
  • 20g fruktózy na polevu
Postup přípravy:
  1. Dýni uvaříme, usušíme a omixujeme na pyré, přidáme vejce, med, fruktózu a vymícháme dohladka. Přidáme mouku, koření a máslo. Pokud se má, těsto lepí, přidáme mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici do druhého dne uložte.
  2. Druhý den vyndáme těsto z lednice a vyválíme na cca 0,5 cm plát. Vykrajujeme požadované tvary a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca 12 minut na 170 stupňů.
  3. Potíráme směsí z 20g fruktoózy a 2 polévkových lžic tuzemáku a citronové šťávy. Zdobíme čokoládou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Slepované linecké cukroví

Slepované linecké cukroví

Obrázek Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže

Obrázek Vánoční mandlová kolečka

Vánoční mandlová kolečka

Obrázek Kokosové věnečky

Kokosové věnečky

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Citronový krém - Lemon curd

Citronový krém - Lemon curd

Obrázek Košíčky podle Evičky

Košíčky podle Evičky

Obrázek Mrkvánky

Mrkvánky

Obrázek Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

Obrázek Mandlové rohlíčky

Mandlové rohlíčky

Obrázek Rumové kuličky

Rumové kuličky

Obrázek Linecké s tatrankou

Linecké s tatrankou

TOPlist