Hledat

Dýňové perníčky

Potřebné přísady:
  • 150g vařené dýně
  • 1ks vejce
  • 100g medu
  • 100g másla
  • 120g fruktózy
  • 400g špaldové mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • perníkové koření
  • šťáva z citronu
  • 2 polévkové lžíce tuzemského rumu
  • 20g fruktózy na polevu
Postup přípravy:
  1. Dýni uvaříme, usušíme a omixujeme na pyré, přidáme vejce, med, fruktózu a vymícháme dohladka. Přidáme mouku, koření a máslo. Pokud se má, těsto lepí, přidáme mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici do druhého dne uložte.
  2. Druhý den vyndáme těsto z lednice a vyválíme na cca 0,5 cm plát. Vykrajujeme požadované tvary a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca 12 minut na 170 stupňů.
  3. Potíráme směsí z 20g fruktoózy a 2 polévkových lžic tuzemáku a citronové šťávy. Zdobíme čokoládou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Drdoletky

Drdoletky

Obrázek Andělské trubičky

Andělské trubičky

Obrázek Vánoční pečený čaj by Romča

Vánoční pečený čaj by Romča

Obrázek Ledovce

Ledovce

Obrázek Kokosové rohlíčky strojkové

Kokosové rohlíčky strojkové

Obrázek Jogurtové cukroví

Jogurtové cukroví

Obrázek Vánoční ježci

Vánoční ježci

Obrázek Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Čokoládová srdíčka s lískovými oříšky

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

Trvanlivé nádivky do vánočního cukroví - vynikající

TOPlist