Hledat

Eskymo řezy

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 PL kakaa

Krém:

  • 600 -700 ml mlieka
  • 2 kokosové pudingy
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 kyslá smotana
Postup přípravy:
  1. Suroviny na cesto zmiešame v hlbšej mise a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený a vysypaný múkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 25 až 35 minút pri teplote 180 °C.
  2. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme maslo s cukrom. Do masla zašľahávame po lyžiciach vychladnutý puding a kyslú smotanu.
  3. Krém natrieme na vychladnuté cesto, pofŕkame čokoládou, aby sme vytvorili efektné zdobenie a koláč dáme stuhnúť do chladu. Nakrájame na úhľadné rezy dlhým rozohriatym nožom.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Koláče pod vodou kynuté

Koláče pod vodou kynuté

Obrázek Super rychlá buchta

Super rychlá buchta

Obrázek Vodouch

Vodouch

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Jednoduchý, nepečený, čokoládový cheesecake

Obrázek Florentinky

Florentinky

Obrázek Charlotta

Charlotta

Obrázek Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Tvarohová bábovka - manželova oblíbená

Obrázek Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Obrázek Perníková bábovka s badyánem

Perníková bábovka s badyánem

Obrázek Jahodové tiramisu pohár

Jahodové tiramisu pohár

TOPlist