Hledat

Express čokoládový koláč z mikrovlnky

Potřebné přísady:

Na koláč:

  • 130g tmavě čokolády (nejlépe 70% kakaa)
  • 3 vajíčka
  • 80-100g cukru
  • 50g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce kyselé smetany (crème fraîche)
  • 100g másla

Na polevu:

  • 60-70g tmavě čokolády
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce cukru moučka (nemusí být)
  • 2 lžíce kyselé smetany (crème fraîche)
Postup přípravy:
  1. Koláč:
  2. Použijeme skleněnou mísu z varného skla, co lze dát do mikrovlnky. Čokoládu s máslem necháme rozpustit v mikrovlnce 1 minutu na 800w. Rozmícháme až je čokoláda hladká. Přidáme vajíčka a rozmícháme. Přidáme zbytek. Nakonec mouku s práškem do pečiva.
  3. Mísu/pekáč se kterým jsme pracovali (nejlépe diametr 22cm) dáme do mikrovlnky na 6 minut při 800w.
  4. Vytáhneme z mikrovlnky a necháme schladnout. Až potom vyklápíme.
  5. Poleva:
  6. Čokoládu s vodou dáme do mikrovlnky na minutu. Přidáme cukr (nemusí být). Rozmícháme do hladka. Přidáme kyselou smetanu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Obrázek Nanukové řezy

Nanukové řezy

Obrázek Míša řezy s mořskou solí

Míša řezy s mořskou solí

Obrázek Linecký mřížkový koláč

Linecký mřížkový koláč

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Harlekýn

Harlekýn

Obrázek Creme caramel

Creme caramel

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Orechový tunel s piškótami

Orechový tunel s piškótami

Obrázek Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

Obrázek Jablečný sachr dort

Jablečný sachr dort

TOPlist