Hledat

Fazolový hummus

Potřebné přísady:
  • 1 1/2 šálky / 7 1/2 oz vařené fazole mungo
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 šálku / 120 ml tahini pasty
  • 1 velký stroužek česneku, oloupaný a nožem rozplácneme
  • polovina čajové lžičky mořská sůl
  • 1/3 šálku vody
Postup přípravy:
  1. Začněte tím, že dáme fazole do kuchyňského robotu a meleme a meleme až budeme mít jemnou pastu.Fazolovou pastu vyškrábeme z rohů jednou nebo dvakrát, přidejte citronovou šťávu, tahini, česnek a mořskou sůl. Mixujeme znovu, další minutu. V tomto okamžiku začneme přidávat vodu. Hummus je hladký a lehký, krémový. Ochutnejte a upravte podle vašich představ - přidáním více citrónové šťávy a sůl, v případě potřeby. Podáváme s tím co se Vám nejvíce z následujících možností líbí: šalotka, citron, nebo olivový olej, smažená šalotka, pažitka,nebo zaatar. Je to skvělé s opečeným celozrnným pita chlebem.
  2. Zdroj voz odkaz
Vegetariánské

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborová roláda s uzeným tofu

Bramborová roláda s uzeným tofu

Obrázek Bulgur se zeleninou

Bulgur se zeleninou

Obrázek Hrachové žrádlo

Hrachové žrádlo

Obrázek Cuketový chlebík s ořechy

Cuketový chlebík s ořechy

Obrázek Fofr falešná  svíčkajda na divoko by Romča

Fofr falešná svíčkajda na divoko by Romča

Obrázek Ovesné domácí sušenky

Ovesné domácí sušenky

Obrázek Doritos s guacamole a rajcatovou salsou

Doritos s guacamole a rajcatovou salsou

Obrázek Žampiónový krém by Romča

Žampiónový krém by Romča

Obrázek Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

Obrázek Dušená  čočka s dýní a tofu

Dušená čočka s dýní a tofu

TOPlist