Hledat

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jahodový krémový koláč

Jahodový krémový koláč

Obrázek Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Jablečný dort s piškoty

Jablečný dort s piškoty

Obrázek Jahodové S řezy

Jahodové S řezy

Obrázek Velikonoční beránek by Romča

Velikonoční beránek by Romča

Obrázek Ořechový dort pro dvojčátka

Ořechový dort pro dvojčátka

Obrázek Litý koláč s meruňkami

Litý koláč s meruňkami

Obrázek Ořechové mušličky

Ořechové mušličky

Obrázek Sváteční tvarohová štola

Sváteční tvarohová štola

Obrázek Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Obrázek Bielková torta

Bielková torta

TOPlist