Hledat

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Frgále

Frgále

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Kváskové vafle

Kváskové vafle

Obrázek Buchta po peřinou

Buchta po peřinou

Obrázek Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Borůvkový koláč s tvarohem podle Věrky

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Koláčky z Horní Vltavice

Koláčky z Horní Vltavice

Obrázek Cupcake s medem a karotkou

Cupcake s medem a karotkou

Obrázek Be-Be řezy s pudinkem

Be-Be řezy s pudinkem

Obrázek Dvojaký tvarohový koláč

Dvojaký tvarohový koláč

TOPlist