Hledat

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Vytuněné -  Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Vytuněné - Míša řezy s jahodama a strouhanou čokoládou

Obrázek Děrovaná buchta

Děrovaná buchta

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Banánová mlsnotka

Banánová mlsnotka

Obrázek Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

Fit tvarohová roláda s lesním ovocem

Obrázek Maďarský tvarohový koláč

Maďarský tvarohový koláč

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Ořechovo-medové řezy od Jarušky

Ořechovo-medové řezy od Jarušky

TOPlist