Hledat

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kardinálovy řezy

Kardinálovy řezy

Obrázek Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Vanilkový puding s lyofilizovanými jahodami i pro diabetiky

Obrázek Zamotané koláčky

Zamotané koláčky

Obrázek Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Kynutý makový věnec s brusinkami a mandlemi podle paní Jany

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Kokosové mini dortíky s Mascarpone podle paní Jany

Kokosové mini dortíky s Mascarpone podle paní Jany

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Zákusek Kafáč

Zákusek Kafáč

Obrázek Ausburské řezy

Ausburské řezy

Obrázek Švédský kávový chléb

Švédský kávový chléb

Obrázek Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Obrázek Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

TOPlist