Hledat

Florentinky

Potřebné přísady:
  • 300 g cukru
  • 100 g medu
  • 125 g smetany
  • 150 g másla
  • 200 g pomerančové kůry
  • 300 g mandlí (loupané - plátkové)
Postup přípravy:
  1. Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
  2. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
  3. Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C asi 10 minut.
  4. Máčíme v čokoládové polevě.
  5. Jsou naprosto vynikající!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort kakaová louka

Dort kakaová louka

Obrázek Galettes s ovocem

Galettes s ovocem

Obrázek Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Obrázek Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Pudinkáče s malinovým pudinkem a sněhem

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Větrníčci - zajíčci

Větrníčci - zajíčci

Obrázek Jednoduché muffiny s borůvkami

Jednoduché muffiny s borůvkami

Obrázek Dvoubarevná buchta na plech

Dvoubarevná buchta na plech

Obrázek Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Karamelový větrník na plech

Karamelový větrník na plech

Obrázek Čokoládový koláč se sušenými švestkami

Čokoládový koláč se sušenými švestkami

TOPlist