Hledat

Francouzské brambory

Potřebné přísady:
  • 1 kg vařených brambor
  • 250 g pařížského salámu nebo uzeného masa
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • sádlo na vymazání pekáčku
  • šálek mléka
  • 2 vejce
  • na zalití olej
Postup přípravy:
  1. Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Masové kuličky v rajské omáčce

Masové kuličky v rajské omáčce

Obrázek Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Kuřecí špenátová roláda s celerovými hranolky - dietní

Obrázek Malostranské placičky

Malostranské placičky

Obrázek Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Obrázek Lokše by Romča

Lokše by Romča

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

TOPlist